Hendelsen skjedde utenfor Verdalshallen like før midnatt. Den kraftig berusede lokale mannen ble først nektet adgang til dansegallaen, noe han hadde store problemer med å akseptere. Vaktene tilkalte lovens lange arm etter at mannen hadde begynt å sparke etter dem.

Gikk løs på bilen

- Vi var på dansegallaen for å følge med arrangementet. Detaljene rundt hvorfor mannen var vanskelig til å begynne med, kjenner jeg ikke til, sa operasjonsleder Rune Reinsborg på Twitter i natt.

I forbindelse med pågripelsen, skal mannen ha kommet med konkrete trusler mot politiet. Han utførte også skadeverk av mindre omfang på politibilen.

- De verbale truslene skal også ha kommet hele veien til Steinkjer, forteller operasjonsleder Bård Krogstad.

Gikk åt

Ved 2.30-tiden i natt måtte politiet ta hånd om en yngre verdaling - en kar i slutten av tenårene som nektet å forlate festen i hallen. Han ga seg ikke, og la seg etter hvert bort i politiets arbeid - og dermed ble det fyllearrest i Steinkjer også på denne karen.

I tillegg måtte også politiet i aksjon for å bistå en overstadig beruset levangsbygg i 40-årene. Verken vektere, samboer eller kamerater klarte å få liv i karen etter at dansingen var over - men politiet bisto og fikk mannen trygt ut av lokalet.