Det er kanskje ikke så mange som vet det, men i år er det 17. året at Gerd Haugberg er leder for kommunekomiteen i Levanger. Det betyr at hun sitter med øverste ansvaret for at tingene går riktig for seg når TV-aksjonen går av stabelen.

Det er også denne komtiteen som har ansvaret for å finne rodeledere rundt om i kommunen.

I år tok derfor Gerd turen til sin rodeleder, som i år er Levanger Fotballklubb - bare en langpasning unna der hun nå bor.

Andre året

- Jeg ringte dem og tilbød mine tjenester. Det samme gjorde jeg sist år også. Du skjønner det at jeg flyttet til leilighet på Moafjæra i september i fjor, så da rakk jeg akkurat å være bøssebærer i fjor også, forteller hun.

I og med at hun selv bor i leilighetskomplekset, så går det greit å komme seg inn hoveddøren nede. Og når det er gjort, så kjenner hun de fleste som bor der, og det kan jo være en fordel.

- Jeg får håpe det betyr litt - og at de kanskje åpner lommeboka litt ekstra. De var rause givere i fjor, så det er jeg ikke redd for, kan den opprinnelige skogningen fortelle.

Etter å ha bodd ved sjøen nedenfor Alstadhaug kirke siden 1972, så har hun nå altså gjort sentrumsboer av seg - for vi må vel nesten kalle Moanområdet for det.

Aktiv og samfunnsengasjert

Hun er fortsatt samfunnsaktiv, og sier hun nesten har det like travelt nå som da hun var jordmor og kommunepolitiker.

En artig sak i så måte er at hun har tatt i mot alle sine 10 barnebarn ved fødestuen på sykehuset, og det siste av dem ønsket hun velkommen til verden, som nærmest det siste hun gjorde som yrkesaktiv jordmor.

Med så mange barnebarn er det ikke rart hun har et stort hjerte for de som har det vanskelig ute i den store verden også.

Derfor synes 71-åringen at vi som har det så bra her oppe i nord - bør stille opp når de nødlidende trenger oss.

Forberedt

I og med at Gerd har skaffet seg erfaring som bøssebærer, så fortalte hun oss at her tar vi heisen til toppen, og deretter at vi kan arbeide oss nedover etasjene - det blir lettere slik, mener hun.

Og det virket som «innsamlingsgeneralen» var ventet blant naboene ute på Moan.

Einar Aunet var den først vi ringte på hos, og han var godt forberedt.

- Jeg har faktisk vært ute i minibanken tidligere i dag, så jeg har ventet på Gerd, kan den tidligere skogningen fortelle oss.

Det viser seg at Einar og Gerd har vært nesten naboer tidligere. Einar har bodd litt nærmere Holsandbukta, men nabo var de like fullt mener de begge to.

Flott å kunne bidra

Sissel Selvig på andre siden av gangen var like godt forberedt. Hun mente det skulle bare mangle at vi ikke gir litt når vi ser hvordan de har det i Syria blant annet. Etter å ha gitt sin skjerv så ønsket hun Gerd lykke til videre på runden.

Torill Moe trodde vi ikke var hjemme, men etter en stund så ble døra åpnet. Hun visste ikke helt om hun hadde kontanter hjemme, men det finnes andre måter å gi til TV-aksjoner - blant annet via mobil.

Men Torill kom på at hun hadde noen sedler liggende, og uten at vi skal røpe for mye, så kan vi si såpass - at hvis givergleden er like stor blant levangerfolket forøvrig, så kan kommunen se fram til et meget godt innsamlingsbidrag.

Gerd Haugberg fikk i hvertfall en «flying start» på årets runde som bøssebærer.

100 prosent oppslutning.