Sist uke var det temauke om solidaritet ved skolen. Den skulle vise seg å gjøre inntrykk på elevene. Særlig det som skjedde på onsdag. 10. klassingene ved skolen har selv skrevet om det til avisa:

Følte seg urettferdig behandlet

«På onsdag fikk ungdommene en enkel opplevelse om hvordan det er å være på flukt. De ble delt inn i grupper der alle skulle gjøre forskjellige ting. Noen skulle for eksempel flykte over havet. Andre var i en gruppe som ble kidnappet og tatt med til fjells, der medelever spilte en geriljahær som tok flyktninger til fange. Flukten gjorde inntrykk på mange, og flere følte at de ble urettferdig behandlet - noe som også var hensikten.»

To dager tidligere ble uka startet med at alle klassene var samlet i gymsalen i en trang «båt» for å føle litt hvordan flyktninger har det når de er på flukt. Elevene ble også satt i ulike båser med all slags fordommer knyttet til interesser og aktiviteter de selv driver med.

Stort bidrag til TV-aksjonen

Men uka bestod ikke bare av ubehagelige opplevelser. Torsdag ble det laget mat, spilt inn film, øvd inn musikk og laget kunst av elevene - som ble brukt i et arrangement på fredag. Gjennom uka samlet åttende-, niende- og tiendetrinnet ved skolen inn 24.344 kroner som de ga til Røde Kors i søndagens tv-aksjon.

I tillegg til matsalg fikk elevene inn penger gjennom å løpe i en time rundt Elvheim, hvor sponsorer bidro med et pengebeløp per runde, og å jobbe en halv dag ala OD-dagen.