Vukus fotballherrer spilte i helgen den siste seriekampen i 4. divisjon. Seier ville bety andreplass i avdelingen hvor Levanger2 var ganske suverene, og med 2-1 mot Tydal klarte de det.

«Opprykk»

Før om årene har to lag rykket opp fra 4. divisjon. I år var det bare de fire beste som beholdt plassen, på grunn av omlegging av seriesystemet. Men bruker man Verdal-trener Jann Rindsems ord fra divisjonen over, så «rykker også Vuku opp». Neste år kan det bli kamper mot lagene som endte midt på tabellen i Verdals tredjedivisjon, som eksempelvis KIL/Hemne, Charlottenlund og andrelagene til Stjørdals-Blink, Ranheim og Byåsen - i tillegg til Levanger2, som heller ikke rykker noe lenger opp.

– Årets andreplass er knallsterk, og neste års 4. divisjon blir av et betraktelig høyere nivå, konstaterer Vuku-laget på sin egen Facebook-side.

Får være med i cupen

Andreplassen gjør dessuten at laget får mulighet til å delta i kvalifiseringen til NM neste sesong. I fjor endte det som man husker med storoppgjør mot Rosenborg i 1. runde.

Etter vårsesongen i år lå det an til at det kunne bli nedrykk for Vuku, idet laget lå på sjuendeplass. Men høsten har vært helt enorm.

Åtte seire, tre uavgjorte kamper og bare ett tap (mot Innherred FK i den første kampen etter at plassen var sikret) førte laget helt opp på andreplass.

Høy lagmoral

Den siste kampen mot Tydal ble et jevnt oppgjør, hvor Vuku viste høy lagmoral og vant 2-1. Målscorere var Robin Auran på straffe ti minutter før pause og Trond Hynne åtte minutter etter hvilen. Da hadde gjestenes Ørjan Hilmo Øverås bare noen minutter tidligere brakt balanse i regnskapet.

Backen Mathias Sagmo ble kåret til Vukus beste i den siste kampen, hvor de startet slik:

Marcus Gressetvold - Mathias Sagmo, Sander Stiklestad, Christian Gangstad, Ole Christian Oldren - Nubar Issa, Trond Hynne, Robin Auran, Jonas Tanem - Even Pedersen, Oskar Hynne.

I tillegg hadde de med seg Pål Landfald, Joakim Auran, Andreas Olsen, Jøran Wass, Martin Kverkild og Endre Veie-Rosvoll.

Stolt trener

Trener Paul Helge Sagøy er strålende fornøyd med sesongen.

– Det fantastiske samholdet, lojaliteten fra spillerne og det gode miljøet har vært den største årsaken til de gode resultatene. Dessuten har en hall å trene i, den nye kunstgressbanen utenfor hallen og ikke minst en fantastisk gjeng med ildsjeler fra vaktmester til hallsjef vært gode å ha, fastlår Vuku-treneren.

Vuku har med ett eneste unntak bestått av lokale spillere, og ifølge treneren har treningsoppmøtet vært på hele 97 prosent i år. Rundt halvparten av spillerne holder junioralder og gjennomsnittsalderen er ikke høyere enn 20,4 år.