Det var i januar i år at en mann og en kvinne i Verdal havnet i et basketak natt til en søndag.

Han kom sent hjem etter et besøk, og kom hjem til samboeren som satt i mørket. Da han skrudde på lyset ble hun sint, og sa at hun skulle ringe en elsker.

Sa begge hadde skyld

I diskusjonene som fulgte sa hun ting som såret ham, og det ble et kortvarig basketak der han skal ha klort henne, sparket henne og tatt hendene rundt halsen hennes. Det ble også kastet både telefoner, nettbrett og briller fra begge to.

I retten sa kvinnen at hun mente begge hadde skyld i basketaket som oppstod, og at hun ikke trodde at det skulle bli noen straffesak av det.

– Forklaringen er sjablongmessig, og det føles som om at det hun sier i retten er et forsøk på å beskytte ham ved å nedtone hendelsen, mente Inntrøndelag tingrett, som festet mer lit til det hun hadde sagt i politiavhør like etter at det skjedde.

Mer alvorlig rett etter

Da hun meldte hendelsen til politiet sa hun at hun hadde blitt angrepet av mannen, og da politiet kom dit samme natt hadde hun både klore- og slagmerker i aniktet og tydelige merker på halsen.

– Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at han har klort henne, sparket henne i skrittet og tatt kvelertak på henne, fastslår tingretten i sin dom.

De fastsatte straffen til 24 dagers fengsel, hvorav 12 dager må sones. Mannen i 40-årene må også betale 4.000 kroner i saksomkostninger.