Hvordan bevare god helse?

Hva skal til for å bevare god helse? Det skal vi i løpet av denne artikkelen komme med gode svar på!

Hva er god helse? Er det å bare være frisk, eller er det å være en toppidrettsutøver som er topptrent og frisk?

Det er flere definisjoner på det å ha god helse, men vi kan gå ut i fra at god helse er å være frisk og en god fysisk form.

Å holde seg i god form er for mange en utfordring blant annet fordi de synes det er travelt i hverdagen, har ikke tid til trening, og mange gidder bare ikke. Det er også mange som trener mye på fritiden, og det er veldig bra, men finnes det andre måter å holde seg i god form uten å måtte trene i timevis på ettermiddagen?

Ja, det gjør det. Forskning viser at for en som jobber på kontor og sitter veldig mye i ro, så kan man ut å gå et lite femminutt i timen for så å fortsette å jobbe. Forskning viser at da trenger man bare å ta TRE intensive intervaller på tjue sekunder for å bedre formen betraktelig.

Det å ha en god helse er ikke bare det å være i god form eller å være frisk fysisk. Det å være frisk psykisk er en stor del av den gode helsa. Men hva er det å være psykisk frisk?

Det å ha det bra i hverdagen er viktig for helsa. Det å ha det gøy er viktig for helsa. Ordtaket «En god latter forlenger livet» er faktisk ikke helt på jordet, for det å le, å ha det morsomt, det er veldig viktig.

Selvtillit og selvfølelse er to faktorer innen psykisk helse, og hvordan får man nettopp god selvtillit og god selvfølelse?

Selvtillit handler mye om komfortsonen. Tør man å gjøre ting man ikke er vant til, eller kanskje ikke hadde turt å gjøre tidligere? Press deg selv til å gjøre ting du til vanlig ikke hadde gjort! Å omringe deg selv med gode venner er en bra ting. Være med venner du er trygg på, og kjenner godt, er godt for selvtilliten.

Selvfølelse går mye ut på hvordan andre mennesker er, og har det. Slutt å sammenligne deg med andre! «Lev i nuet» er viktig for en god selvfølelse, ha det gøy der og da, ikke tenk for mye på det som skjer senere. Ikke utsett de tingene du har lyst til å gjøre. Gjør dem der og da!

Som skrevet tidligere, så består god helse av så mye mer enn trening og fysisk form. Synet på deg selv, og det å ta seg tid til venner og å ha det gøy er også utrolig viktig for helsa!