Forrige uke skrev Innherred om en frustrert Hilde Elsasdatter Nebelung i Momarka. Hun hadde ikke bare mistet katten sin, Lucas. Men hun hadde også erfart at katten var ID-merket til ingen nytte. For etter å ha ringt Vegtrafikksentralen, fikk hun vite at deres entreprenør ikke har noen rutiner på å få sjekket påkjørte katter for ID-merking.

Lucas forsvant 15. juli fra hjemmet sitt i Momarka.

- Jeg var ikke så bekymret da. Det hender jo at den ikke kommer noen kvelder. Men da Lucas heller ikke var der dagen etter, begynte jeg å stusse, sa Nebelung.

Mistet ikke håpet

Hun begynte å tvile på om katten fortsatt var i live, men ga ikke opp håpet helt. For 12 år siden forsvant nemlig en annen katt for Nebelung. Den kom tilbake igjen etter fire og en halv måned.

Spesiell kos

- Hun spurte meg om katten min hadde en spesiell måte å kose på. Da svarte jeg: «Ja, han skal sutte på høyre øreflipp». Da ble vi begge ganske sikker på at dette var Lucas, forteller Nebelung, som straks kjørte til gården.

- Da var katten ute, men vi lokket den fram med ei eske tørrfor. Herlighet, jeg knakk sammen og storgråt. Når du får se igjen katten din etter så lenge, så kjenner du hvor veldig mye du har savnet den, sier den lykkelige kattemora.

Vil ha GPS på katten

Hun forteller at Lucas hadde blitt noe tynnere og holder seg mye i ro hjemme.

- Lucas spiser masse og virker sliten og utmattet, sier Nebelung, som skal ta med Lucas til dyrlege for en sjekk på fredag.

- Da skal jeg se om det går an å sette på ham en GPS eller om det finnes et bånd han kan ha rundt halsen uten at det er fare for at han kveles, forteller Hilde Elsasdatter Nebelung.