Det er mye diskusjon rundt lokalisering av lensmannskontoret på Innherred.

Selv om lensmennene Anne Ulvin og Knut Olav Røstad er glad for engasjementet, så er deres fokus at tilgjengeligheten for publikum skal bli bedre – uavhengig av hvor det fremtidige kontoret for nabokommunene blir liggende.

En gladsak for innbyggerne

Derfor ønsker de nå å formidle en gladsak til dem som kanskje ikke har mulighet til å oppsøke politiet innenfor normal kontortid.

- Vi vet det er mange som har problemer med det. I tillegg opplever vi veldig stor pågang i ferier og inneklemte fridager. Derfor håper vi at tilbudet om en dag i uken hvor vi har åpent til klokken 18, vil bli tatt godt i mot hos våre innbyggere.

Anne Ulvin fører ordet, mens kollega Knut Olav Røstad nikker samtykkende.

På onsdager

Fra november vil lensmannskontoret i Framgården i Verdal ha langåpent hver onsdag til klokken 18. I tillegg vil politiet på Steinkjer ha langåpent hver mandag til samme klokkeslett. Så skulle det være noe som haster, så kan verdalingene eller levangsbyggen ta turen dit.

Vi reiser stadig mer, og mange oppdager i siste liten at passet er gått ut på dato. For disse kan nok servicen om langåpent være velkommen. Når det gjelder pass-søknader, så vil det også være mulighet å bestille time fram til klokken 17.45 på onsdagene.

Melding om dødsfall, våpensøknader, hittegodstjenester og midlertidig kjøretillatelse. Listen kan være lang over de tjenester vi nå kan få hjelp til etter normal åpningstid. Men også de mer politimessige sakene kan ordensmakten bistå med. Ønsker du å innlevere en anmeldelse, så kan også dette gjøres fram til klokken seks hver onsdag.

Taus om lokaliseringen

Både lensmann Ulvin og Røstad er lite snakkesalig når det gjelder den fremtidige plasseringen av lensmannskontoret. Kommunene har frist til 1. desember med å komme med sine innspill. Politimesteren i Trøndelag skal sende sin mening til direktoratet innen 15. desember.

Føringene fra departementet om lokalisering skal være offentlig innen 1. april neste år. Det var i grunnen det Innherred fikk ut av sjefene når det gjelder den saken, men når det gjaldt lengre åpningstid så er de fornøyd med å kunne presentere utvidet åpningstid i god tid før politireformen forventer det.