Sushi-gründer Kent Olav Ferstad har travle dager for tiden. Restauranten han driver på Stjørdal skal inn i nye lokaler, men den driftige matelskeren har flere baller i luften samtidig. I mars skrev vi om at Mintage Sushi, som restaurantkjeden heter, droppet planene om å etablere seg i Bøndernes Hus-bygget ved Torvet.

Åpner i mai

- Ja, det kan jeg bekrefte. Vi har skrevet kontrakt, og arbeidet i lokalene er allerede i gang.

Det sier Kent Olav Ferstad på telefonen fra Stjørdal der det er full fart med å få unna flytteprosessen så raskt som mulig. Fra før har kjeden restauranter i både Steinkjer og Namsos.

Store lokaler

Men nå kommer endelig det eksotiske mattilbudet til trehusbyen også. Og om Levanger foreløpig blir det siste stoppestedet i fylket, så blir restauranten til gjengjeld den største. 50 sitteplasser legges det opp til, når mai kommer med sin «skjønne milde».

Spisestedet vil få inngang fra Håkon Den Godes gate vis-à-vis Nav. Ferstad har tro på at levangsbyggen vil komme på besøk. Han kan fortelle at restauranten på Steinkjer omsatte for seks millioner kroner i fjor, og selskapet satt igjen med et resultat på 600.000 kroner.

- Det er vi tilfreds med. Det viser også at nordtrønderne liker litt annen type mat, og at sushi begynner å bli kjent for de aller fleste også her oppe, mener han.

Flere sentrumssatsinger

Nå åpner altså Grobian sin grillrestaurant om kort tid i «Koteng-bygget» - hvor Sparebanken Midt-Norge betjener de øverste etasjene med bank og regnskap.

Et halvår senere blir det japansk sjømat i Meierigården. Vi tror begge nyetableringene ønskes hjertelig velkommen. Kanskje ser vi starten på at noe er i ferd med å skje i sentrum av Levanger?