Fredag formiddag jobbes det på spreng i det nye bygget på Suuljordet, eller i Nordåkeren om man vil, i Verdal sentrum.

Vil skape stort kompetansemiljø

På tomta som i årevis var en liten skamplett i byen, reiser det seg et kombinert næringsbygg og boligkompleks. Første etasje har navnet Suuljordet næringspark, og til nå er 11 av 17 kontorplasser leid ut.

– Det er vi svært fornøyd med. Dette blir en fin samling av ulik kompetanse, sier Robert Keim-Varslot, som er styreleder i Øra Entreprenør. Selskapet, som ene og alene driver med prosjektstyring, flytter virksomheten fra Reinsholm til mosatt side av byen.

– To personer vil jobbe her, derav en ny ansatt. På sikt håper vi at selskapet skal få fem-seks ansatte, sier Keim-Varslot.

Andre leietakere i bygget fra oppstarten av blir Arkplan arkitekter, Berg Regnskap og advokat Kristine Lykke.

– Vi har fortsatt plass til flere, og selv om vi er åpen for alt så vil det ikke være noen ulempe å få inn virksomheter innenfor bygg og anlegg.

– Konsulenttjenester og prosjektering er kanskje det vi ønsker mest, sier Keim-Varslot.

Gleder seg

Men allerede fra dag én tror han det vil være et veldig godt arbeidsmiljø i bygget, der de ulike aktørene vil utfylle og motivere hverandre.

– Vi storgleder oss til å flytte inn, sier representantene for Arkplan arkitektkontor. Silje Storstad er verdaling, og blir en av to medarbeidere i det namsosbaserte selskapet som vil ha arbeidssted i Sulljordet næringspark. Sammen med seg har hun Anders Augdal fra Levanger. For tiden er de midlertidig stasjonert i Moafjæra på Levanger. Sistemann av de tre på den lille omvisningen fredag formiddag er arbeidende styreleder Nils Sigurd Klykken. Han skal fortsatt jobbe i Namsos.

– Vi tegner aller mest boliger til feltutbygging, men også frittstående eneboliger og kombinerte nærings- og leilighetsbygg, sier Klykken. Det er nettopp Arkplan arkitektkontor som har tegnet Suuljordet næringspark.

Hjem til Verdal

Berg Regnskap kommer med tre medarbeidere til næringsparken. De skal fortsatt ha sin hovedbase i Moafjæra i Levanger. Per Ivar Bakkenget skal jobbe i Verdal sammen med Oddrun Kvålen og Kristina Valbekmo Wisth.

– De kommer tilbake til Verdal når de begynner her sammen med meg, sier Per Ivar Bakkenget. Tre nye ansatte i Berg Regnskap kan bli til fire allerede til sommeren.

– Det er viktig å være fysisk til stede i Verdal for Berg Regnskap, på grunn av industrien. Den, samt bygg og anlegg er en viktig kundegruppe, og det viser seg at selv i dagens nettsamfunn er nærhet til kundene viktig. De vil komme innom og treffe oss, sier Per Ivar Bakkenget.

Alle leilighetene solgt

Mens det er noe ledig plass i næringsparken, er samtlige 15 leiligheter i etasjene over solgt før bygget står ferdig. Prosjektleder i Grande Entreprenør, Eirik Norum, forteller at den siste gikk unna i vår. Byggearbeidene er i rute til innflytting 1. desember, både i boligene og næringsparken.

Grande Entreprenør er totalentreprenør, og utfører selv tømmerarbeid, betong, taktekking og blikkenslagerarbeid.

Robert Keim-Varslot, som også er daglig leder i Støra Eiendom - selskapet som står bak hele byggeprosjektet - er glad for at det endelig blir et nytt og flott bygg på tomta bare tre-fire minutters gange fra jernbanestasjonen.

– Det er ett og et halvt år siden vi startet å selge, og utrolig artig at vi fikk det til slik vi ønsket med tanke på forhistorien til tomta, sier han.