Det var søndag kveld at samboerparet Oda Aksnes Hagen og Odd Einar Helden så noe som lå midt i vegen rett vest for Vuku sentrum da de kjørte hjem fra et farsdagslag.

Så bevisstløs ut

Det skulle vise seg å være ei ugle.

Ugla virket så å si livløs rett etter at samboerparet plukket den opp fra vegen.

– Den rørte ikke på seg, men vi valgte å ta den med i baksetet på bilen, sier Oda Aksnes Hagen til Innherred.no.

Fem minutter senere leet den så vidt på øynene, men fortsatt var Hagen og Helden usikker på om det var noe håp for fuglen.

– Da vi kom hjem tok vi den med inn i stua, og begynte straks å ringe veterinærer og ornitologer, for å få råd til hva vi burde gjøre. Et av svarene var å fôre den med rå, usaltet kjøttdeig, smiler Hagen.

Holdt seg bevisst rolig

Ganske raskt livnet ugla vesentlig mer til.

Oda Aksnes Hagen gleder seg over å se at ugla ser ut til å ha blitt bra igjen.

– Ornitologene fortalte at det var en vanlig reaksjon for fuglen å forholde seg helt rolig etter å ha blitt truffet av noe, sier kvinnen som nå har vært fostermor for ugla i over ett døgn.

Sannsynligvis er det et sammenstøt med en bil som gjorde at ugla lå der den lå.

Både Halvor Sørhuus og Tom Roger Østerås har gitt gode innspill, og Hagens samboer Odd Einar Helden har dessuten jobbet i dyrebutikk tidligere.

Odd Einar Helden har godt lag med dyr fra tidligere. Han har sågar jobbet i dyrebutikk.

– Vi er begge to godt vant med dyr, og det er naturligvis en årsak til at vi hadde lyst til å ta oss av ugla, sier Oda Aksnes Hagen.

Håper å følge den videre

Nå har de avtalt med Sørhuus at han skal komme innom dem på tirsdag, for å se nærmere på ugla. Etter to dager og ei natt i mellom hjemme hos samboerparet, ser ugla ganske så frisk og faren ut.

– Den har en liten skade i nebbet, men virker grei ellers. Vi håper og tror at den ikke har indre skader, sier Hagen.

Ugla trives godt på sin egen grein, som den sitter på inni et hundebur.

Hjemme hos dem har ugla vært i et hundebur, og det har gått helt fint. Fuglen har sittet rolig på ei grein der inne når ikke samboerparet har kjælet med den.

– Før vi slipper den fri, håper vi at den blir ringmerket, så kan vi følge med hvordan det går med den videre også, sier Oda Aksnes Hagen.

Ugla er fôret med rå, usaltet kjøttdeig.