Tra Amici Ristorante har åpnet dørene igjen. Denne gang med styrket satsing på den ekte italienske smak, eller for å være enda mer spesifikk: Den sicilianske.

Kundene kan påvirke

Restauranten har knyttet til seg ressurser fra en kokkeskole på Sicilia, og i første omgang vil gjestene stifte bekjentskap med kokkene Anna Brigandi og Riccardo Privitera. Italienerne har flyttet hit, i alle fall for et år, og gleder seg til å by på det de kan mest. Sicilianske spesialiteter. Laget på ekte vis, fra bunnen av. Søsknene Pål og Mari Benum er både spente og forventningsfulle, og håper de har funnet et konsept som treffer trønderne. De første ukene kan spisegjestene dessuten være med og påvirke den endelige menyen. Fram til februar kjører restauranten det den beskriver som en føråpning.

– I denne perioden byr vi på noen ekstra gratis smaksprøver når du bestiller mat fra vår meny. Vi vil gjerne høre hva du mener. Du smaker, vi får evaluering. Hjelp oss å lage den aller beste menyen, forklarer Mari Benum.

«The grand opening»

Og endelig: Fra februar neste år fyrer restauranten opp en ordentlig pizzaovn. Benum lover ekte vare:

– Pizza kan være så mangt, men bare italiensk pizza er ekte pizza. Vi vet at mange på Verdal har savnet et slikt tilbud.

Bare få minutter etter åpningen tirsdag, satte Grete Borgen, Ellen Vinne, Hilde Stuberg og Inger Lise Kolstad seg til bords. De tittet på menyen, og innen de hadde bestemt seg var tonen satt:

– Vi har skyhøye forventninger.

Det så allerede ut til at gjengen koste seg godt rundt bordet i restauranten som holder til i lokalene til jernbanestasjonen i Verdal sentrum.

Grete Borgen, Ellen Vinne, Hilde Stuberg og Inger Lise Kolstad, får tips fra restaurantsjef Albertine Løseth Vestvik.

– Det kosligste lokalet i hele Verdal, uten tvil, skryter de. Og gir samtidig uttrykk for litt anger for at de ikke brukte Tra Amici enda mer forrige gang den bød sine gjester på italiensk mat og kultur. Kvartetten vi snakket med har imidlertid tro på at restauranten står bedre rustet denne gang, mye takket være at det etter hvert kommer pizza på menyen, noe som de mener vil appellere til et bredere segment, ikke minst barn og ungdom, og at konseptet dermed er mer familievennlig.

Tra Amici Ristorante åpnet dørene første gang i mai i 2015, men stengte så dørene i juni i år. Tiden i høst har de brukt til å utvikle det nye konseptet.