Å få status som trafikksikker kommune betyr ikke at det ikke skjer trafikkulykker, men godkjenningen kommer som følge av godt, målbevisst og helhetlig arbeid med trafikksikkerhet.

Det går frem av en nyhetssak på Verdal kommunes nettsider.

Målbevisst arbeid

Formelt ble Verdal kommune godkjent som trafikksikker kommune torsdag 17. november, og sist fredag kom distriktsleder Frode Tiller Skjervø fra Trygg Trafikk på besøk i kantina for å gjøre stas på kommunen. Verdal er først i Trøndelag med en slik godkjenning.

Kake og emblem til Verdal kommune markerte godkjenningen. Foto: Verdal kommune

– Kommunen med prosjektleder Anne Grete Wold i spissen har lagt ned et målbevisst og solid stykke arbeid for å oppnå dette kvalitetsstempelet, sa Skjervø, og minnet på om at statusen ikke må være noen sovepute.

– Nå gjelder det å følge opp det gode planarbeidet i praksis, sa han.

Klare mål

I Verdal kommunes temaplan for trafikksikkerhet er det satt konkrete mål for de neste 15 årene.

Allerede i 2018 skal tallet på drepte og hardt skadde være redusert med minst 20 prosent, og i 2024 skal dagens tall være halvert. I 2030 er målet at det ikke skal være en eneste ulykke som fører til drepte eller hardt skadde i trafikken.

Det er også et konkret mål at voksne og ungdom skal være like flinke som barn på refleksbruk, og være gode forbilder i trafikken som både gående, syklende og kjørende.

Bare 31 i hele landet

Dette skal Verdal kommune klare ved å samarbeide med både lag og foreninger, næringsliv og flere instanser. De skal drive holdningsskapende arbeid og opplæring og gjennomføre fysiske sikkerhetstiltak.

Til sammen har nå 31 norske kommuner (av 428) status som trafikksikker kommune, og Verdal har fått et eget godkjenningsbevis som er festet på rådhuset.