– Vi skal male som en katt og få ordentlig fotfeste i 2017. Nord-Trøndelag er et vekstområde, og det vil vi se enda tydeligere med utbygging av veg og linje, mener salgs- og markedssjef Berge Larvik i IEC-Hus. En vekst boligprodusenten har lyst til å være en del av, og satser i det nordtrønderske markedet med større tyngde enn noen gang.

Lokal tilstedeværelse

Denne uka åpnet IEC-Hus kontor på Moan for å gjøre seg enda mer synlig overfor huskjøperne. Kjell Aksel Sporild er firmaets mann i Levanger. Han tar gjerne en prat med vordende boligeiere, og lover å stille med både kaffe og gode råd. Og selvsagt har han også et hus i ermet. Firmaet selger både moderne og tradisjonelle hus, samt flermannsboliger. Og selv om vi ser at det stadig dukker opp arkitektoniske uvanligheter rundt omkring, er den norske boligdrømmen likevel ikke så utradisjonell av seg.

– De fleste velger fortsatt tradisjonelle hus. Men vi vil gjerne ha god plass, og åpne romløsninger. I år har vi solgt mange store hus, forteller Berge Larvik. Firmaet ser på lokal tilstedeværelse og nærhet til kunden som viktig. For kunden er det nemlig en stor investering som legges til grunn når boligdrømmen skal realiseres.

Gir førstemann rabatt

I løpet av desember blir det klart hvem som «vinner» tomtene i det nye og populære Kjønstadmarka-feltet. IEC-Hus benytter anledningen til å markere sin etablering i Levanger ved å gi den første tomtekjøperen det de selv beskriver som en kjemperabatt på huset. Hvor mye det er snakk om, røper de ikke på forhånd. Kjell Aksel Sporild er glad for kommunens tomteprispolitikk, og mener det bidrar til å holde prisene nede.

– Det gjør det mulig å få bygd en splitter ny bolig til fire millioner, inkludert tomt, sier han.