Røde Kors underviste

– Vi trenger å vise at det skjer ting på bygdeskoene i disse tider, sier Janne Ørtugen, leder i Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved Volden skole, som sto bak kurset.

Leander Ørtugen i full sving med hjertekompresjon.

Det inngikk i årets grunnskolekveld på Volden skole – som i sin helhet var i regi av FAU. Her var det for gratis førstehjelpskurs til alle elever og foreldre med kursholdere fra Røde Kors Hjelpekorps, og lærevilligheten var upåklagelig.

– Ivrige barn fikk lære seg hjerte- og lungeredning, de la hverandre i stabilt sideleie og fikk kunnskap om håndtering av sår- og bruddskader, forfrysning og mer til. Det var et nyttig kurs, som vi vurderer å tilby til alle i bygda, forteller Ørtugen.

Sosialt fellesskap

I pausen var det felles kveldsmat, et av høydepunktene for de som kom på kurs for å oppleve det sosiale fellesskapet. I Helgådalen er man flinke til å skape trivsel – enten det er helg eller hverdag.

– Vi er heldige som har en liten skole, kanskje preget av trivsel mer enn noe annet. Den har umåtelig stor verdi for elevene og samfunnet vårt, sier Janne Ørtugen.

Denne uka var det stort folkemøte på Volden skole – et møte etter samme lest som det man hadde i Leksdal for en uke siden. Volden skole ble omfattende restaurert så sent som etter en brann for fem år siden, og fremstod i kraftig modernisert utgave til skoleåret 2012–2013 startet.

39 store og små

Skolen er 3-delt med 28 elever fra 1.–7. trinn. Det er totalt 11 ansatte på skolen - et pedagogisk personale på sju, inkludert rektor, tre assistenter og en renholder.

Skolen dekker i tillegg til nærområdet de gamle skolekretsene Vera, Kleppen og Bjartan. I løpet av 1990-tallet flyttet elevene fra Bjartan og Vera til Volden skole. Dette ble gjort etter ønske fra foreldrene, siden det etter hvert ble for få elever i de gamle kretsene.