I fjor kom det inn 1400 gaver. Slår vi rekorden? Levanger Unge Sanitetsforening (LUS) inviterer til ny julegaveinnsamling med base på Magneten.

I to uker til

Innsamlingen foregår fram til 14. desember. Pakkene samles dernest inn, sorteres og formidles videre via Frivilligsentralen til personer som trenger en håndsrekning. Skulle det enda bli gaver til overs, går disse til «En hjelpende hånd». Det er opp til alle sammen å være med og gi, privatpersoner som bedrifter. Har du ting du ønsker å bidra med, er det samtidig fint om du merker pakkene fornuftig slik at det går fram utenpå til hvilken målgruppe den er myntet på. Det kan eksempelvis være stikkord som «eldre person», «jente/gutt og alder», «familie».

– Vi har lapper ved innsamlingsstedet som du kan feste utenpå, informerer LUS-representantene. Og merk at innholdet skal være nye ting. Aktørene bak tiltaket oppfordrer gjerne også til å gi opplevelser, gavekort eller kontanter. Konvolutter puttes i så fall i postkassen på stedet. Julegavetiltaket kan gi mange hyggelige opplevelser, noe LUS-leder Annikken Kjær Haraldsen erfarte i fjor:

Fikk gitt barnebarna

– Midt i julestria skulle jeg bidra med et par timer ved utdelingen av julegaver vi hadde samlet inn. Gavene var sortert ut fra alder og kjønn, det var fremdeles gaver igjen. Det var mandariner, julekaker og kaffe til dem som kom innom, vi var klare for besøk. Inn kommer en dame som har med seg en nabo, de går litt nølende inn og spør forsiktig om det stemmer at vi deler ut julegaver. Damene ønskes velkommen og får bekreftet at de kan ta med seg gaver. Jeg spør hvilken alder det er på dem som skal ha gave, det er barnebarna til den ene damen. Hun får med seg en gave til hver av barnebarna, hun har ikke hatt mulighet til å gi bort gave til dem de siste sju årene. Hun fikk også med seg en gave til en god venninne. En liten prat, julekake og kaffe var det veldig hyggelig å ta seg tid til. Etter denne opplevelsen er jeg overbevist om at vi i Levangers unge sanitetsforening skal fortsette å bidra i julegaveinnsamlingen, det er flere som trenger en håndsrekning i førjulstida, forteller hun.