De holdt til en kort periode på Domus-senteret i slutten av dets levetid, og har etter det vært lokalisert på Boby'n.

Nå går turen til Leksdal, der Mona Stiklestad siden 2009 har hatt sitt eget galleri i den spesialbygde garasjen utenfor huset til familien.

– Det tror vi blir topp både for oss selv og kundene våre, sier Astrid Skrove Lustad, glasskunstneren som er en av de kreative damene med sitt firma Astrids glass.

Mye forskjellig

I tillegg får hun selskap av Betongdamene - Marit Peters og Kristin Bakkan, Bodils smykkedesign - Bodil Vestvik, Glassfusan - Ragnhild Berg, m:i Marte og Ingers systue - Marte og Inger Liaklev, fotograf Lise Beate Urvold og selvsagt Mona Stiklestad.

De fleste av dem har sivile jobber i tillegg, og er derfor avhengig av å kunne holde butikken åpen på tidspunkter som gjør bigeskjeften mulig å kombinere med vanlig jobb.

– Dette har gjort det litt utfordrende å holde til på kjøpesenter. Ofte har vi blitt holdende på litt en og en. Nå får vi mulighet til å holde åpent når det passer oss - og ikke minst kundene. Dessuten blir det enklere å ha kreative samlinger oss i mellom, sier Lustad.

Helgeåpent

Første åpningsdag i nye lokaler er allerede lørdag 3. desember, når dørene er åpne fra klokka ti om formiddagen til seks på ettermiddagen. Søndag vil de være på plass mellom klokken tolv og fire på ettermiddagen.

– Vi tar sikte på å holde åpent hver helg frem til jul. Lenger enn det har vi ikke lagt planer foreløpig. Vi kommer til å reklamere litt i sosiale medier og tradisjonelle medier, sier Mona Stiklestad.

De faste åpningstidene er kanskje likevel ikke det viktigste. Målet er å huke tak i lag og foreninger som har lyst til å komme. Kanskje busslaster fra turistnæringen. Da kan Den kreative omvei åpne på bestilling.

– På den måten kan vi skape trivsel og hygge for de som stikker innom for å se på arbeidene våre. Vi kan ordne kaffe og kaker og få det koselig sammen med kundene. Det kan være bare ei syforening for den del, sier Ragnhild Berg, siste kvinne i trekløveret som er der når lokalavisa stikker innom.

Som planlagt

Mona Stiklestad føler at det de nå er i ferd med å få til er ganske nært hva de drømte om i utgangspunktet.

– Vi trives godt i lag, og er kreative sammen. Det må vi benytte oss av. Vi skulle være en pop-up-satsing, der det ikke er faste åpningstider, men butikken dukker opp med ujevne mellomrom, påpeker hun.

Noen av de kreative kvinnene har egne hjemmeutsalg av sine arbeider, men ikke alle. Derfor er et felles oppholdssted veldig nyttig. Mona Stiklestad har dessuten fått lovnad om et skilt ved hovedvegen også, et av vegvesenets standard visningsskilt for galleri.

– For øvrig må vi bare håpe at folk finner frem. Men det er ikke så vanskelig. Vi går i hvert fall på med ny giv på ny plass, med herlig utsikt over Leksdalsvatnet, sier Astrid Skrove Lustad.

Skulle dessuten familien Stiklestad få tid, skal man ikke se helt bort fra at det dukker opp et pent uteområde ved siden av garasje-galleriet også, som kan benyttes på varme dager og kvelder.