Det er en nedgang på ganske nøyaktig ti prosent for de to kommunene samlet sett.

Spesielt i Levanger

Størsteparten av nedgangen finnes i Levanger, der 48 færre er registrert helt ledige ved utgangen av november i år enn i fjor. Men også i Verdal går ledigheten ned, om enn bare med to personer.

De nyeste tallene forteller at det er omtrent like mange ledige i Levanger og Verdal, 248 i Levanger og 250 i Verdal. Men siden det bor en del flere i Levanger er prosentandelen en god del lavere enn i nabokommunen.

Det er 2,4 prosent ledighet i Levanger og 3,3 prosent ledighet i Verdal.

69 ledige stillinger

Til sammen 149 personer er på arbeidsmarkedstiltak, 80 i Levanger og 69 i Verdal. For Levangers del er dette en stor økning fra i fjor, på hele 30 personer. I Verdal er det tre færre på tiltak nå enn det var for ett år siden.

Antall ledige stillinger i de to kommunene er så å si helt likt. 35 i Levanger og 34 i Verdal. Sammenliknet med i fjor på denne tiden er det stor nedgang i tilgangen på ledige stillinger i Levanger, men samtidig ganske stor økning i Verdal.

Flere jobber i bygg og industri

I hele fylket er nedgangen i ledighet markant fra i fjor. Hver femte ledige på samme tid i 2015 er ikke lenger registrert som arbeidsledig. Årsaken ligger først og fremst i større sysselsetting innen bygg og anlegg, og i industrien.