Levanger Røde Kors byr på en ny «Jul for alle» på julaften. Et gratis og rusfritt arrangement som finner sted på Røde Kors-huset på havna.

– Alle er hjertelig velkommen. Her byr vi på en tradisjonell feiring med julemat og gaver under treet. Det blir sang og musikk, litt spill, men mest av alt handler det om å være sammen. Du kommer som du er. Ingen dresskode, poengterer initiativtakerne. Og skulle du ha behov for skyss, er arrangørene også behjelpelig med det. I så fall er det fint om du sier ifra ved påmelding, slik at dette ikke akkurat dette skal komme som noen overraskelse på selve julaften. Det samme gjelder ved spesielle behov knyttet til maten. Utgangspunktet er tradisjonell julemat som ribbe, surkål, medisterkaker og julepølse.

– Om noen av gjestene ikke spiser svinekjøtt, tar vi hensyn ved å supplere menyen med kalkun og tilbehør, forteller Line Skotheim-Olsen som gjerne håper noen også har anledning til å gi bort multer slik at bodet kan dekkes med multekrem. Multene kan gis til Røde Kors-huset på mandagskveldene.

– På julaften åpner vi dørene klokken 15.00, og holder på så lenge det er behov. Mange frivillige stiller opp for å gjøre dette til en minnerik kveld for alle. Vårt ønske er at de som har vært med på feiringen drar hjem med en varm og god følelse inni seg, med en gave eller to under armen og gode minner, sier Skotheim-Olsen. Påmeldingen varer til 23. desember, og skjer på telefon til Gunhild Bjørnes (90985396). Det er plass til 25 personer. I fjor ble det fullt, så det kan nok være et tips å være tidlig ute.

Skal du delta, ta gjerne med noen tøfler. Disse er mer behagelig å ha på seg enn vanlige utesko, informerer arrangørene.

– Velkommen til en hyggelig kveld, der det å være sammen er det som er viktigst, sier Line Skotheim-Olsen. Og ser heller ikke bort fra at julenissen kanskje dukker opp i løpet av kvelden.