25. november ble det notert hele 10,2 varmegrader på Frosta. Hva nedbør angår, er det folk på Mære som har opplevd den tørreste måneden. November ga bare fire nedbørsdager, og ikke mer enn 15 millimeter nedbør på Mære.

Månedstemperaturen for hele landet endte i november 0,2 grader over det som er normalt, akkurat som i oktober. Det viser tallene fra Meteorologisk institutt.

Relativt varmest var det i Nord-Norge, særlig i indre strøk, og indre Østlandet med avvik på 1 til 2 grader, mens det var relativt kaldest nord i Hedmark med 2 til 3 grader under normalen.

Høyeste makstemperatur som ble målt i november, var på hele 19 grader. Så varmt var det på målestasjonen ved Brusdalvatn II i Ålesund 5. november. Den laveste temperaturen ble målt ved Folldal i Hedmark 8. november og var på minus 33,5 grader.

Tørr oktober

Den varmeste målestasjonen var på Ytterøyane fyr i Flora som gjennomsnittlig lå på 6 grader, 0,2 grader over normalen, mens Juvvashøe i Lom ble målt til minus 9,7 grader, noe som er hele 0,7 grader under normalen.

Mens oktober var en av de tørreste oktobermånedene noensinne, faktisk den fjerde tørreste siden 1900, så endte månedsnedbøren for hele landet 110 prosent over normalen i november måned, viser værstatistikken.

447 millimeter

Relativt våtest var det på nordøstlandet og sør i Finnmark, med 150 til 400 prosent av normalen. Blanktjern i Kvikne (Hedmark) fikk hele 484 prosent over det som er normalt nivå.

Kanskje ikke så overraskende for mange var værstasjonen Gullfjellet i Bergen det våteste av alle målesteder. Rekorden ble hele 447 millimeter nedbør.

Tørrest var det i Porsgrunn – Kjølnes i Telemark, der det ble målt kun 2,8 millimeter nedbør, mens høyeste mengde nedbør i løpet av ett døgn ble målt til 113,1 millimeter, ved Landvik i Grimstad 6. november. (©NTB)