For siden olje- og gassproduksjonen fra Edvard Grieg-plattformen startet for akkurat ett år siden har produksjonen vært i gang 96 prosent av tiden.

– Det er etter all sannsynlighet ny rekord for en nybygd plattform på norsk sokkel, konkluderer driftsdirektør Kari Nielsen i Lundin Norway.

Det normale er mellom 40 og 60 prosent i oppstartsfasen. Edvard Grieg har derimot produsert så å si kontinuerlig siden starten. Det eneste som skiller fra 100 prosent er planlagt stans for vedlikehold og klargjøring.

– Dette handler om to ting, erfarne og dyktige folk, og svært god kvalitet på alle deler av plattformen, fastslår hun.

Konserndirektør for jacketer i Kværner Verdal, Sverre Myklebust, under dåpsseremonien for jacketen til Edvard Grieg. Foto: Kristian Stokdahl

Det siste får naturligvis Kværner Verdal en en del av æren for, siden de bygde understellet til plattformen. Ellers er detaljprosjekteringen gjort av Aker Solutions, boligkvarteret og helikopterdekket er levert av Apply Leirvik, plattformdekket bygget ved Kværner Stord og Aker Solutions i Egersund, mens Saipem var ansvarlig for de marine operasjonene.

– Å velge norske kontraktører ga oss en ekstra trygghet, sier Karl Petter Løken, prosjektleder for utbyggingen av Edvard Grieg.