Spre Glede UB består av sju jenter i første trinn på Verdal videregående skoles nye linje for helse og sosial med studiekompetanse.

De satte seg som mål å aktivisere og sosialisere godt voksne mennesker. Beboerne på Stekke ble de heldige. I løpet av høsten har de kunnet glede seg over tre bingokvelder, en velværekveld og en tacokveld.

Viktig å ta seg tid

At ungdomsbedriften er blitt tatt godt i mot er det ingen tvil om. Jentene har fått utallige lovord for sine aktiviteter.

– Bingoene har vært mest populære, men vi har en fast liten kjerne som kommer hver gang, forteller daglig leder Sofie Bugge Norum.

Fra en av de populære bingokveldene i høst. Foto: Spre glede UB

Jentene opplever at det sosiale er uvurderlig. Det at ungdomsbedriften har tatt seg tid til å være der en god stund, prate med beboerne, spise litt mat og rett og slett ha det hyggelig sammen - betyr minst like mye som selve aktivitetene.

– Vi har ofte vært der et par timer. Da rekker vi noen runder med bingo, men innimellom prater vi med folkene der. De har veldig mye artig å fortelle, så disse kveldene er koselige for oss også, sier Hanna Hafell.

Julekonsert 15/12

Neste torsdag, 15. desember, vil de spre glede til enda flere enn Stekke-beboerne. Klokken 18 inviterer de hvem som helst til å komme til kafélokalene på Stekke for å få julestemning.

– Vi arrangerer en konsert i samarbeid med kulturkontoret i kommunen. Kalle Garli kommer for å spille og synge, sier Sofie Bugge Norum. Prisen blir en femtilapp.

– Vi har bare hatt damer på besøk til nå, men på konserten håper vi det kommer menn også, tilføyer Hanna Hafell.

I andre halvdel av skoleåret kan det bli quizkveld og filmkveld til de godt voksne. I tillegg vil Spre glede UB fortsette med de populære bingokveldene.

Fikk smake noe nytt

Elevene på den nye videregåendelinja får bruke en dag i uka på ungdomsbedriften sin.

– Vi har nok brukt mye mer tid enn det, sier Vilde Viken.

For der jentene på dagtid har planlagt og organisert, har gjennomføringen av aktivitetene altså skjedd på ettermiddags- og kveldstid.

På spa- og velværekvelden var det bryn-napping, neglestell, bruk av ulike kremer på hendene og massasje.

Fajer Almanea steller med godt voksne hender. Foto: Spre glede UB

Da det var taco-kveld fikk flere av beboerne sitt første møte med maten som jentene i ungdomsbedriften og deres jevnaldrende ofte spiser i helgene.

– Det virket som om at de syntes det var spennende. Men det gikk mest av kjøttdeigen som vi ikke krydret, smiler jentene.

På velværekvelden laget for øvrig jentene en smoothie som de serverte. En av beboerne tok like godt fem glass.