Under fylkestingets samling i Steinkjer tok Erik Fløan (H) opp spørsmålet om belysning langs gang og sykkevegen Lein til Valum i Verdal. Fylkesråd for samferdsel, Tomas Iver Hallem, hadde et positivt svar. Han pekte på flere muligheter for å få til en snarlig finansiering av gatelys på strekningen.

Det første avhenger om Staten er positiv til en søknad fra Nord-Trøndelag om tilskudd til økt sykkelbruk. Belysning av Fv. 166 er et av tre tiltak det ble søkt om. Vegdirektoratet foretar endelig fordeling av disse midlene etter at statsbudsjettet for 2017 er vedtatt.

– Kunngjøring av hvem som får tilskudd blir offentliggjort kort tid etter dette, svarte Hallem.

Kommunal andel

Hallem sa at det vil være mulig å prioritere utbygging av veglys langs fylkesvegen i Verdal i 2017, om Vegdirektoratet ikke innvilger søknaden som er sendt om midler til dette sykkelfremmende tiltaket. En forutsetning for å få gjort dette er at også vertskommunen blar opp penger. Ettersom fylkesveg 166 er en såkalt C-veg forutsettes det en kommunal andel på 25 prosent av utbyggingskostnadene. Det er også en forutsetning at kommunen overtar ansvar for drift- og vedlikehold av anlegget.

– Før tiltaket kan settes i bestilling, er vi avhengig av at Verdal kommune går inn for bygging av veglysene, og at de vedtar finansiering av sin andel av kostnadene, sa Tomas Iver Hallem.