Mangeårig ønske

Dette tolket Fløan dit hen at det fortsatt var skjær i sjøen, særlig etter at Ap og Sp stemte ned et verbalforslag han kom med.

Ingen tvil

Men nå vil Tomas Iver Hallem understreke at det ikke er noen tvil om fylkets ønske om å sette opp gatelys langs gangvegen i Forbregd Lein.

– Det eneste vi skal vente på er bare om vi får penger fra staten i en søknad til Vegdirektoratet om midler til økt sykkelbruk. Der har vi nevnt tre prosjekt vi ønsker å satse på, forteller Hallem.

Disse tre prosjektene er:

– Gang- og sykkelveg mellom Vibeskorsen og Fagerheim langs fylkesveg 762 i Steinkjer.

– Belysning langs fylkesveg 166 i Verdal, altså strekningen Lein - Valum.

– Oppsetting av sykkeltellere i sykkelbyene Stjørdal, Levanger, Verdal, Steinkjer og Overhalla.

Men uavhengig av statsstøtte eller ikke, forsikrer fylkesråden overfor Innherred.no at tiltakene vil være ferdigstilt i løpet av 2017, om nødvendig ved bruk av større egenandelsmidler.

Kommunen må bidra

Skulle ikke staten gi noen støtte, og fylket være nødt til å betale alt selv, kreves det at Verdal kommune tar en fjerdedel av investeringskostnadene. I tillegg må de stå for drift og vedlikehold av gatelysene. Men det har de uttrykt seg positive til ved tidligere anledninger.

Da kommunen aldri kom igang med bygging for mange år siden skyldtes det etter sigende at de den gangen oppfattet det som om at fylket ville ha lysene på motsatt side av vegen for gangvegen, som kommunen den gangen hadde driftsansvaret for. Nå har fylket ansvaret for både veg og gangveg, og kommunen blander seg neppe opp i plasseringen.

Det blir lys!

Når fylkesråden lover lys til gangveg betyr nok det på rett side også i forhold til kommunens ønske. Uansett, at det blir lys - det er utvilsomt.

– Høyre har styrt fylkesvegene i Nord-Trøndelag i seks år, uten å få til lys. Kjære Erik Fløan, la meg bare få noen måneder på meg, så skal dette gå i orden, lover Tomas Iver Hallem (Sp).