Daglig leder i Frivilig Verdal, Hege Anita Austad, forteller at de fikk flere spørsmål i forbindelse med utlysningen av et ekstraordinært årsmøte i det som til nå har hett Frivillig Verdal SA (samvirkeforetak).

«Skummel» sakliste

På saklista stod nemlig tre punkter:

1. Avvikling av Frivillig Verdal SA

2. Melde oppløsning av Frivillig Verdal SA

3. Valg av avviklingsstyre

Men det høres atskillig mer dramatisk ut enn det faktisk er. For det hele handler nemlig om en oppfølging av et årsmøtevedtak i mai i år, der det ble bestemt å endre fra samvirkeforetak til lag/forening.

– Det viste seg at det ikke var mulig å endre fra SA til lag/forening slik årsmøteforsamlingen bestemte i det ekstraordinære møtet i mai. Vi har ikke fått det godkjent i Brønnøysundregistrene og foretaksregisteret, forklarer Austad.

Registrert som lag/forening

Derfor måtte det enda et ekstraordinært årsmøte til, for å få gjort avviklingen på riktig måte. I mellomtiden har de riktignok klart å registrere Frivillig Verdal som lag/forening.

Anne Nordskag fratrådte i høst som styreleder og daglig leder i SA-et, og dette er godkjent i registrene. Frivillig Verdal fikk frist til 21. desember med å melde inn et avviklingsstyre og ny daglig leder.

Tipp topp

– Det var litt beklagelig at noen fikk seg til å tro at vi skulle legge ned, men for å legge all tvil til side så lever vi i beste velgående, poengterer Hege Anita Austad.

Nå har frivilligsentralen pyntet til jul i lokalene sine i Konsul Moes gate midt i Verdal sentrum, der de både har døren åpen for en kopp kaffe og en prat, og tar i mot klær, utstyr og gaver de kan gi videre.

Under juletretenningen i Verdal første søndag i advent kom det inn hele 331 gaver som frivilligsentralen kan glede mange mennesker med.

Jul for alle

Nå stunder det mot jul, og Frivillig Verdal holder på tradisjonen med førjulstreff for alle på Arken lille julaften. Den årvisse julekvelden en dag på forskudd har befestet seg som et kjempepopulært tiltak.

Mellom klokken 14 og 17 den 23, desember står det dekket langbord, og det serveres risengrynsgrøt, kyllingfilet, ribbe med tilbehør, julekaker og kaffe.

Målet er å samle enslige og par, gamle og unge, friske og syke, rike og fattige, med andre ord alle slags folk til en «Annerledes jul».