Positiv fylkesråd

– Jeg tolker svaret fra fylkesråden som velvillig, og det er jeg glad for. Samtidig var han avventende til hva Veidirektoratet svarer på søknaden om tilskudd, konstaterer Fløan.

Ønsket å vise velvilje

For hans parti Høyre er imidlertid det viktigste at gatebelysningen kommer på plass, og han fremmet derfor et forslag overfor fylkestinget. Det lød slik: «Fylkestinget ber fylkesrådet finne en finansieringsmodell i samarbeid med Verdal kommune, som gjør at belysning langs gang- og sykkelvegen Lein - Valum kan bygges ut.»

– Det ble nedstemt av Arbeiderpartiet og Senterpartiet med henvisning til søknaden til Veidirektoratet, som om de utelukker hverandre. Det skjønner jeg ikke helt. Jeg mener beboerne burde kunne forsikres om fylkestingets velvilje, uansett hva direktoratet måtte svare, sier Erik Fløan.

Vil fortsatt kjempe

Han synes det er leit med den manglende velviljen fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet, men vil sørge for at saken ikke går i glemmeboka.

– Mitt store håp er fortsatt at Høyres initiativ bidrar til at gatelys kommer på plass i 2017 og gir en tryggere skoleveg for barna i området, poengterer Erik Fløan overfor Innherred.no.