Onsdag kveld delte ordfører Robert Svarva ut Byggeskikksprisen 2016 til Trønderhallen. Hallen er i år fem år, og var dermed akkurat ung nok til å fortsatt være valgbar.

–Det store volumet er elegant lagt inn i terrenget på en måte som ivaretar de estetiske kvaliteter i det omkringliggende miljøet. Adkomsten med en stedstilpasset kunstnerisk utsmykning bidrar til en god opplevelseskvalitet for besøkende, skriver juryen i sin begrunnelse.

Bak prisen står en jury bestående av kommunestyrerepresentantene Nina Elisabeth Berget, Gunnar Morten Løvås, Olav Strid og Eva Høyem Anderssen.

Gode kvaliteter

Byggeskikksprisen skal fremme gode arkitektoniske og stedlige kvaliteter, og gi heder til bygg som utmerker seg. Trønderhallen eies av Levanger kommune, og ble utformet av Letnes Arkitektkontor AS.

Byggmester Grande AS har vært utførende entreprenør. Bygget omfatter et areal på 11.200 kvadratmeter og inneholder blant annet to håndballbaner, svømmeanlegg, klatrevegg og treningssenter.

Juryen vektlegger i sin begrunnelse formspråket og plasseringen i terrenget på Røstad, mellom Nord Universitet og sjøen.

–Trønderhallen er et viktig landemerke som elegant spiller sammen med og underordner seg sine omgivelser. Bygget er et forbilledlig eksempel på at signalbygg kan fremstå som lavmælt og i harmoni med et sårbart landskap, skriver juryen.

«Finest i Norge»

Prisen ble overlevert til daglig leder Svenn Robert Berg på vegne av Trønderhallen, men også Kåre Herstad ved Letnes Arkitekter AS og Trine Hynne ved Byggmester Grande AS fikk del i hederen foran kommunestyret.

–Vi har fått til en fantastisk hall, som ligger godt i omgivelsene. Vi som jobber der er veldig stolte av å få arbeide der. Tidligere idrettspresident Børre Rognlien sa under en omvisning for noen år siden at Trønderhallen må ha de fineste rammene i hele Norge. Det forteller ganske mye, syns jeg. Og enda viktigere er det at Trønderhallen har blitt en betydelig møteplass for aktivitet i hele regionen, sier Berg.

Hvert år har bassenganlegget nesten 100.000 besøkende, og totalt kommer 270.000 personer innom Trønderhallen hvert år.

–Det er vi kjempefornøyde med, og vi er i dag en veldig viktig aktør i folkehelsearbeidet. Vi vil takke veldig mye for prisen, og vi syns jo at juryen har gjort et veldig godt arbeid, sier Berg.