John Grevskott klarer nesten ikke å skjule hvor stolt han er over nyheten, selv om han har fri fra jobben på årets første arbeidsdag.

Han er driftsleder i Levanger kommune, og kan bekrefte at det blir kafé igjen i rådhuset.

– Vi håper selvsagt at dette er en god nyhet. Nå synes vi at lokalene har stått tom lenge nok. Jeg kan ikke love, men hvis alle gode krefter står oss bi, så kanskje vi rekker å bli ferdig til Marsimartnan.

Ikke bare kafé

– Blir vi ikke helt ferdig, så må vi prøve å få til et eller annet her de dagene hvor martnan skal være uansett.

Hun får bekreftende nikk fra Øystein Letnes, som er kantineansvarlig på Leva-Fro.

– Det må vi satse på, og skal ikke Marsimartnan være litt gammeldags, så da trenger vel ikke alt være helt ferdig, humrer han.

I samme slengen som den nye kafeen åpner dørene, så blir den samtidig kantine for de ansatte på rådhuset.

Derfor må vi nesten spørre rådmannen om han ikke er redd for kjeft fra de ansatte?

– Nei, det tror jeg går bra. Vi må da ikke være redd for å møte innbyggerne som vi skal yte service ellers i løpet av dagen, sier han og blunker.

Nytt kjøkken

For det har seg slik at deler av den gamle kantinen skal gjøres om til møterom. Det gamle kjøkkenet der blir også revet, og et nytt skal bygges der hvor Frk. Renbjør i sin tid hadde kjøkken. Nå skal også glassgården bli en del av den nye kafeen. Veggen mellom glassgården og der hvor det før var kafé skal rives, slik at det helt sikkert vil bli mye lysere i lokalene som vender mot Håkongata.

– Dette tror jeg blir flott. Jeg synes det var viktig at vi fikk til en kafé som vender ut mot gata. På mange måter kan du si at dette er kommunens bidrag til å skape litt mer liv i sentrum, sier Tove Nordgaard.

– Vi liker å kalle oss trehusbyen, og jeg tror de besøkende skal få se noen gjenkjennende trekk når de besøker kafeen, sier hun.

Vise frem byen

Både hun og Ola Stene er også oppsatt av å få vist fram noen av de gamle flotte bildene vi har fra Levanger.

– Dette må jo være den mest optimale plassen for en slik plassering, så vi får se etter hvert hva vi får til, sier byantikvaren om den saken.

Kafeen blir åpen på dagtid fra mandag til fredag.

– Det blir selvsagt kaffe og vafler å få kjøpt, men vi vil nok også komme med noen varmretter på menyen, frister Øystein Letnes.

Gladsang

Glassgården i rådhuset skal også «shines» opp. I tillegg skal det komme en liten scene på glassveggen mot biblioteket, for gladsang skal det fortsatt bli.

Tiden får vise om det blir noe mer etter hvert, men nå har vi i hvert fall et egnet lokale både for det ene og andre, sier Ola Stene.

Og navnet på kafeen hvis du lurte på det?

Det kan jo ikke være noe annet enn Rådhuskafeen.