Brannsjefen håper på byggestart i 2018.

Ytterøy får ny brannstasjon, men det vil ennå ta noe tid før den står klar til bruk. Levanger kommune har satt av fem millioner kroner til formålet, men enn så lenge ligger prosjektet på planleggingsstadiet.

Bare garasje i dag

Bygging av ny brannstasjon vil samtidig innebære en flytting av lokaliseringen. Ny stasjon vil sannsynligvis bli bygd i nærheten av skolen. Brannsjef Rigman Pents antyder den gamle skoletomten som en ønsket beliggenhet.

Dagens brannstasjon på Ytterøy er i praksis bare en garasje. Denne tilfredsstiller ikke lenger krav fra Arbeidstilsynet. Her ligger det nemlig føringer om skille mellom rene og skitne soner.

Når du kommer inn fra utrykning skal du ha mulighet til å vaske utstyr, foreta klesskift, dusje og vaske deg. I dagens brannstasjon på Ytterøy er alt dette samlet i et og samme lokale, og det er heller ingen fasiliteter for å kunne vaske seg. Stasjonen er utdatert. Pengene som nå er satt av skal brukes til å bygge en helt ny brannstasjon, forteller Pents.

Vet ikke helt hvor

Ifølge brannsjefen er det foreløpig ikke avklart hvor den nye stasjonen kommer. Det foregår ennå noe arbeid med reguleringsplanen.

– Men dette vil gi oss tid til å planlegge en funksjonell brannstasjon. Og jeg håper det blir byggestart i løpet av 2018, sier han.

Brannstasjonen på Ytterøy favner en tankbil og en mannskapsbil. 12 personer er tilknyttet brannvesenet. Det foreligger ingen planer om endring av de driftsoperative dimensjonene på øya.