Den kvinnelige medarbeideren ble avskjediget i et møte for to måneder siden - etter et varslet drøftingsmøte der hun selv ikke møtte. Hun måtte umiddelbart fratre stillingen som assistent i enheten for hjemmetjenester, og det er sendt en bekymringsmelding om saken til Fylkeslegen.

Filmet beboer

Assistenten skal ha filmet en beboer med sin private telefon da hun var i tjeneste, og denne filmen skal ha blitt videresendt til andre, og filmen skal blant annet ha blitt distribuert under et fest-forspill. Assistenten skal i et møte med avdelingslederen 6. oktober ha sjekket om noe opptak var lagret.

– Dette framstår for meg noe underlig da assistenten til tross for at hun nekter å ha filmet en beboer - finner det nødvendig å sjekke telefonen sin i saken anledning, skriver avdelingsleder Monica Fjerdingen.

I et møte 12. oktober møtte assistenten avdelingslederen og verneombudet i enheten. Møtet handlet om en tilbakemelding avdelingslederen hadde fått om assistentens brudd på taushetsplikten. Der ble det diskusjon om den angiveliger videosnutten, som skal ha blitt sendt til en venn/bekjent av assistenten. Avdelingslederen hadde fått opplysningene via enhetslederen, og sjekket opplysningene med andre i enheten.

Kan reise sak

– Denne ansatte bekreftet opplsyningene, og informerte også om at hun ved flere anledninger skal ha sittet på Facetime med venner i arbeidstiden, skriver avdelingslederen.

Assistenten fikk informasjon om helsepersonells taushetsplikt da hun startet i jobben i Levanger kommune i mars i 2015. Hun har også underskrevet taushetserklæring. Assistenten kan kreve forhandlinger om hun mener avskjeden ikke er rettmessig. Et eventuelt søksmål må reises innen åtte uker etter at avskjeden fant sted.