Krf-politikeren skjønte at «overtrampet» på Facebook kunne mistolkes. Han ringte og beklaget sin oppførsel overfor lederen for legevakttjenesten.

Men KrF-politikeren i Levanger mener fortsatt Arild Pedersen sitt innlegg i debatten er usaklig og latterlig.

Det var torsdag at formannskapsmedlem Børge Lund (Krf) kommenterte torsdag leserinnlegget som Arild Pedersen hadde i Innherred samme dag.

Her kan du lese innlegget fra Aps gruppeleder fra Verdal som satte sinnet i kok hos KrF-politikeren fra Levanger.

Dette skjedde på Alf Magnar Reberg sin Facebook-side etter at varaordføreren hadde lagt ut Pedersen sitt innlegg på sin egen Facebook- profil.

«Var ironisk ment»

Der skriver Børge Lund: «Verdal AP sitter vel like mye på begge sider av bordet med en av «sine» som daglig leder.

Når vi spør Lund om bakgrunnen for kommentaren så sier han:

– Dette har ikke noe med daglig Peter Daniel Aune å gjøre. Jeg skriver jo dette også lenger ned i tråden på Facebook, at jeg har full tillit til arbeidet han gjør. Dette var en ironisk og sarkastisk kommentar, som jeg ser kan bli misforstått. Jeg har ikke fått snakket med Peter Daniel enda, men jeg skal selvsagt beklage til han hvis har føler seg støtt av kommentaren.

Ringte og beklaget

Når vi får tak i Peter Daniel Aune i legevaktselskapet, har han allerede hatt Børge Lund på tråden.

– Nå kan ikke jeg si hvordan jeg hadde reagert hvis jeg hadde lest kommentaren på Facebook før Børge ringte meg, men jeg kan vel si såpass at folk med offentlig verv bør være litt varsom med hvordan de formulerer seg på Facebook. En ting er å være ironisk ansikt til ansikt – det er nok en vanskeligere øvelse å være det i skriftlig form.

Aune skjønner at noen kan ha reagert, men hans reaksjon ble som sagt dempet etter at han først fikk forklart saken fra Børge Lund.

– Børge har beklaget, så det er helt greit fra min side. Det stemmer jo for så vidt at jeg er medlem av Verdal AP, men jeg er nok ikke så aktiv i det daglige. Jeg er varamedlem i kommunestyret og varamedlem i Fjellstyret, men det sistnevnte er kanskje ikke så relevant, humrer den daglige lederen av Innherred interkommunale legevakt.

Usaklig kommentar

En som synes Børge Lund har gått langt over streken er Knut Johanssons fra Verdal. Han er partifelle med Peter Daniel Aune, men har i likhet med den daglige lederen i legevaktselskapet ikke de tunge verv i hjemkommunen.

– Nei, det kan jeg ikke skryte på meg. Jeg er varamedlem til Kontrollkomiteen i kommunen.

– Ironi, sarkasme – kall det hva du vil, men faktisk så har Børge Lund er arbeidsgiveransvar i forhold til legevaktselskapet. Da henger det ikke på greip at beskylder Aune for å mangle integritet. Hadde han skrevet noe sånt om meg så hadde jeg blitt forbannet. Jeg tror kanskje at Lund skal tenke seg godt om neste gang han eventuelt skal skrive om saker i det offentlige rom, hvor personer er involvert, sier Knut Johansson.

Pedersen provoserte

Bakgrunnen for Børge Lund sin kommentar er som sagt leserinnlegget til gruppeleder Arild Pedersen i Verdal Ap. Lund mener Pedersen går langt i å antyde at ordfører Robert Svarva & co på rådhuset i Levanger tenker mer på egne økonomiske interesser enn det interkommunale legevaktselskapet.

– Ja, jeg står for det jeg har skrevet. Det synes jeg både blir en latterlig og usaklig påstand. Jeg synes det blir grovt å påstå at Levanger nærmest prøver å «melke» sine nabokommuner. Daglig leder Aune presenterte bakgrunnen for økningen av kostnadene på en oversiktlig og grei måte, og da blir det ikke noe bedre samarbeidsklima av at Pedersen begynner å insinuere at Levanger har sin egen agenda.

Forsvarer økningen

Børge Lund forteller at husleiene for legevakta i det nye kombinasjonsbygget utgjør bare fem prosent av det totale budsjettet.

– Saken er den at legevaktselskapet har hatt lavere kostnader de siste 10 år gjennom at de har vært i samme bygg som sykehuset. Sykehuspersonell har hatt sin ordinære jobb på sykehuset, men har bistått legevakten ved behov. Dermed har nok ikke alle timene med bistand blitt fakturert videre i forhold til faktisk timeforbruk. Dette blir endret når man flyttet inn i kombinasjonsbygget. Levanger kommune må ansette eget helsepersonell, som i sin tur blir leid ut til legevakten i en oppsatt turnus.

I tillegg sier Lund at også IT-kostnadene vil øke. Her har det også vært en «delingsøkonomi» med sykehuset, som heller ikke har gitt et reelt kostnadsbilde for legevakten.

– Nå får vi en legevakttjeneste til cirka 300 kroner per innbygger i alle fire kommuner. Det synes jeg ikke vi skal klage over. Samtidig får vi en moderne legevakt vegg i vegg med sykehuset i distriktet, som også er en styrke. Jeg får nesten et snev av at Verdal Ap tar med seg argumenter fra kommuneslåingsdebatten inn i legevaktsaken.