– Ikke tro at dere er for små, sa Anne Line Vold i Veidekke til de mange oppmøtte næringsdrivende innen byggebransjen i kommunestyresalen i Levanger rådhus onsdag.

Der møtte Veidekke-lederne et vell av lokale entreprenører, fagarbeidere og ledere innen byggebransjen i Levanger og Verdal og etablerte god kontakt med nysgjerrige entreprenører og fagfolk, som signaliserte store ønsker om samarbeid med storaktøren.

Flere lokale entreprenører og fagfolk møtte opp for en prat med Veidekke.

Vold anbefalte de lokale entreprenørene å melde sin interesse til Veidekke, som er en av Skandinavias ledende entreprenørselskap og eiendomsutviklere med en omsetning på 30 milliarder kroner i fjor. I Levanger har de totalentreprisen på det nye psykiatribygget ved Sykehuset Levanger, hvor de snart begynner med grunnarbeidet i dagens sykehuspark.

I onsdagstreffet med lokale aktører i byggebransjen signaliserte Veidekke-lederne at de ønsker kontakt med flest mulig lokale aktører til byggeprosjektet.

Storprosjekt

Prosjektet har en kostnadsramme på om lag 110 millioner kroner, og blir et signalbygg som samlinger psykiatrisk behandling i sørdelen av fylket ved Sykehuset Levanger.

Det betyr både poliklinikk, akuttmottak med skjermingsmuligheter, alderspsykiatrisk døgntilbud og en økning fra 50 til 74 døgnplasser. Det blir også en samlokalisering av Regionalt kompetansesenter for spiseforstyrrelser i det nye anlegget.

Svein Kvarving i Levanger Næringsforum ledet møtet.

–Vi har fått nye behov i sørdelen av fylket, blant annet innen rusbehandling. I Nord-Trøndelag har vi ingen dedikerte døgnplasser for rusbehandling, og vi ønsker derfor å skape en hel kjede for behandling. Da trenger vi mer plass, og setter opp et signalbygg sentralt ved sykehuset, sier avdelingsleder ved psykiatrisk klinikk ved Sykehuset Levanger, Torbjørn Eliasson.

Straks byggestart

Spaden settes i jorda 6. mars, etter en forsinkelse på grunn av kostnadskutt etter første anbudsrunde.

Bygget skal stå ferdig våren 2018. Veidekke benytter seg av samspillsmodellen, og har et tydelig ønske om å benytte seg av flere lokale underentreprenører og leverandører.

–Vi ønsker en kombinasjon av vår styrke og lokale samarbeidspartnere. 70 prosent av vår omsetning i prosjekter er eksterne innkjøp av varer og tjenester. Et normalt byggeprosjekt kan ha 50–60 ulike avtaler med underentreprenører og leverandører. Vi lever også etter mottoet om at «dersom dere lykkes som underentreprenører, så lykkes vi også», sier Thomas Kristiansen.

Møtet ble arrangert i samarbeid med Levanger næringsforum under ledelse av Svein Kvarving. Han vektlegger viktigheten av samarbeid.

–Det er veldig viktig for oss at dere sier dere trenger lokale leverandører. Vi håper at også de små kan nå frem, sier Kvarving.

Viktig satsing

Ordfører Robert Svarva (Ap) var opptatt av å fremheve framtidsmulighetene for store entreprenører i Levanger og Verdal.

–Jeg tror veksten i Levanger og regionen fortsetter. Kommunene våre vil derfor være gode oppdragsgivere, og da er det bra at vi får til slike treffpunkt for næringslivet og aktørene, sier Svarva.

Han ser fram til å få ferdigstilt psykiatriløftet i Levanger, som en forsterkning av sykehustilbudet i Levanger.

–Dette blir et flott signalbygg, men det er like flott at det bygges opp under sykehuset.