De siste dagene har kundene på Kiwi i Kirkegata i Levanger kunnet lese en lapp på inngangsdøra der det fortelles at butikken stenger for en periode fra onsdag 18. januar klokken 18.00.

– Vi gjør det for å bli enda grønnere, forteller butikksjef Tore Svendsen til Innherred.no.

Bytter ut inventar

Grønnere i denne sammenhengen betyr først og fremst mer miljøvennlig. Alle kjøledisker og frysedisker skal byttes ut, samt hele maskinrommet.

– Kiwi sentralt har en satsing der de har som mål å i løpet av noen år få samtlige butikker rundt i landet over på mer miljøvennlige løsninger, forklarer butikksjefen.

Klart neste fredag morgen

I tillegg skal samtlige lysarmaturer i butikken byttes ut til led-belysning.

– Til sammen blir dette en stor jobb, og derfor må vi holde stengt noen dager, konstaterer Svendsen.

Fredag 27. januar til vanlig åpningstid klokken sju på morgenen skal imidlertid butikken være klar til å ta i mot kundene igjen.

Har to butikker i Levanger

Butikksjefen håper kundene ikke forsvinner i mellomtiden.

– De kan handle i Kiwi-butikken på Moan istedet, foreslår han.

Det er to Kiwi-butikker i Levanger, den som skal renoveres ligger ved innkjøringen til byen når man kommer nord/østfra. Foto: Tor Johnny Friberg

– Hvor mye mister dere i omsetning i løpet av en uke med stengte dører?

– Vi er ikke så glade i å gå ut med omsetningstall på butikknivå, men det er klart det er et betydelig beløp, sier Tore Svendsen.

Langtidsvirkning

Han satser på at butikken på sikt vil tjene inn det de mister de kommende åtte dagene, som følge av en lysere og grønnere butikk.

– Miljøsatsingen er god profilering, og kundene vil jo merke noen endringer når vi åpner igjen. Vi håper de vil oppfatte oss som lysere og triveligere, vi får større frysekapasitet og det blir nok også noen mindre hylleendringer når vi først holder på.