Rosenborg kan skryte av Vebjørn Rodal så mye de vil. Det er ikke sikkert den legendariske gullvinneren på 800 meter i OL i 1996 er en garantist for at Jonas Svensson & co. løper fortere kommende sesong.

Nå kan ikke Levanger Fotballklubb skryte på seg å ha hentet inn en OL-mester som konsulent, men Rolf Eriksson har i hvert fall en erfaring og allsidighet som nærmest er en OL-vinner verdig. Den opprinnelige malmbyggen skryter av friidrettsmiljøet i hjembygda på den tiden han vokste opp der.

– Malm kan faktisk skryte av å ha vunnet Levangerstafetten to år på rad – jeg tror det var i 1968 og 69. Det husker jeg vi var stolt over.

Eriksson har gode plasseringer i NM – både i høyde og hekk. I tillegg kan han også skryte på seg en karriere som elitespiller i basketball den gang han studerte i Oslo.

Nå har han vært levangsbygg siden 2010, etter å ha bodd noen år i Møre og Romsdal. Der var han en tid i idrettskretsen, men for det meste jobbet han i NAV, hvor han blant annet brukte sin idrettsbakgrunn i attføringsarbeid.

Med en fortsatt yrkesaktiv kone, så var ikke veien lang til friidrettsmiljøet i trehusbyen.

Nå er han sportslig leder i Frol, og fikk for en stund siden spørsmål fra OBOS-ligaklubben om han kunne bidra til å bedre hurtigheten til spillerne på laget.

Det syntes Eriksson var en spennende henvendelse. Sist mandag var han derfor i Vukuhallen for å inspire sine kommende elever.

– Hurtighet kan du forbedre lenge – selv om det selvsagt er mer å hente for en yngre spiller, men det som kanskje er mest utslagsgivende er at noen tar teknikken raskere enn andre.

Han kan fortelle at selv verdens raskeste mann Usain Bolt bruker mye tid på å terpe teknikk. Ja, selv John Carew som i utgangspunktet var en rask mann, forbedret seg med 35 hundredeler på 40 meter etter spesifikk hurtighetstrening.

Etter den ordinære treningen var avsluttet fikk de LFK-spillerne som ville sprinte forbi den nye hurtighetstreneren.

Og vi så allerede at LFK har hentet inn en mann med både kunnskap og engasjement. Andreas Lykke Strand, Jo Sondre Aas med flere, fikk tips om å øke frekvensen, opp og fram med hofta, for å komme seg fortere fram i kampen om ballen.

Neste mandag er det alvor. Da er det sprinttest for alle sammen, så da blir det nok en travel kveld for 67-åringen fra Malm.

Men i en ultrajevn 1. divisjon kan selv noen få tiendedeler være avgjørende om det blir seier eller tap.