Verdal Pensjonistlag ser med økt uro å eldreomsorgen i Verdal kommune. Øystein Lynum, leder i pensjonistlaget, viser til oppslag og beskrivelser av faktiske forhold fra pårørende. På bakgrunn av dette har styret i Verdal Pensjoinistlag kommet med en enstemmig uttalelse.

– Informasjon og svar fra så vel ansvarlig politisk som administrativt hold i kommunen har ikke vært egnet til å minske bekymringen, snarere tvert imot, heter det i uttalelsen fra Verdal Pensjonistlag. Øystein Lyum peker også på de kommentarer, synspunkter og kritiske spørsmål til kommuneledelsen fra ressurspersoner og tillitsvalgte representanter for eldreorganisasjonene.

I pressemeldingen til Innherred skriver Lynum videre på vegne av pensjonistlaget: Verdal Pensjonistlag har merka seg at Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, i forbindelse med fylkeslegens granskning av et innmeldt konkret alvorlig avvik i eldreomsorgen siste høst, konkluderte med brudd på Helse- og omsorgslovgivbingen fra kommunens side.

Verdal Pensjonistlag har tillit til at Fylkesmannen gjennom utøvelsen av sitt tilsynsansvar har oppmerksomheten løpende rettet mot eldreomsorgen i Verdal kommune, spesielt på bakgrunn av oppslagene i lokalpressen det siste året.

Verdal Pensjonistlag vil anmode Fylkesmannen om å rette et forsterket søkelys mot den måte Verdal kommune forvalter omsorgsforpliktelsene overfor sine eldre på, med sikte på en vurdering av om den praksis som avdekkes kan sies å være i samsvar med intensjonene i helse- og omsorgslovgivningen. (PS. 25 januar arrangeres et møte på Arken om eldreomsorgen.)