Det herjer sjakkfeber på Ytterøy om dagen. Det bevises ved skolen, hvor en rekke elever bruker deler av skoledagen på å trene opp sjakkferdighetene. Det skjer takket være en gave fra kyllingprodusenten Ytterøykylling.

– Vi ville bidra med profesjonelle brett til skolen, så de får spille sjakk, sier Jon Audun Haukø på vegne av Ytterøykylling.

Jubler for gaven

Hjørnesteinsbedriften på øya har nemlig donert åtte profesjonelle sjakkbrett med brikker til barne- og ungdomsskolen. I tillegg har de gitt to brett til spise- og samlingsstedet Rampa, hvor brettene skal stå framme til fritt bruk for besøkende og kunder. Rektor Oddrun Laugsand ved skolen er begeistret for gaven, som de ikke hadde forventet.

Arne Sveipe Knudsen i Levanger sjakklubb instruerte elevene. Foto: Ytterøykylling

– Dette var litt av en gave. Det er utrolig bra å ha noen som hjelper oss på denne måten, og plutselig dukker opp med utstyr til oss, sier hun fornøyd.

Gaven kom i orden da en sjakkfrelst lærer ved skolen henvendte seg til Levanger Sjakklubb med spørsmål om sponsing av litt sjakkutstyr. Sjakklubben satte da skolen i kontakt med Ytterøykylling, som stilte opp med en real sjakkgave.

– Brettene står nå på mellomtrinnet og ungdomstrinnet, og elevene spiller i pauser og ellers. Jeg hørte senest i dag noen juble over å ha vunnet, og det er tydelig at det er mange som interesserer seg for sjakk på Ytterøy. I tillegg er det god lærdom i strategi og logisk tenkning, sier hun.

Påmelding i gang

Nå arrangerer Ytterøykylling og Levanger sjakklubb også et åpent Ytterøymesterskap i sjakk på Rampa 18. februar. Der kårer de både Ytterøymester og mesterskapsvinner, i tillegg til klassevinnere for barn og ungdom inndelt etter alder.

Åtte profesjonelle sjakkbrett er nå utplassert ved mellom- og ungdomstrinnene på Ytterøy. Foto: Ytterøykylling

Mesterskapet spilles etter Monradsystemet, og arrangementet legges opp slik at det passer for alle som vil delta. Sjakklubben stiller da med utstyr og gjennomføring av arrangementet, mens Ytterøykylling stiller med premier. Påmeldingen er allerede åpnet hos kyllingprodusenten, og arrangørene håper på god oppslutning.

– Dette spleiser oss som befolkning på Ytterøy, hvor det er mange både norske og litauere som spiller sjakk. Det gir oss noe sosialt å samles om, sier rektor Laugsand, som er spent på å se om også noen elever stiller i mesterskapet.

– Det har vi ikke diskutert ennå, men det gjenstår å se. Vi skal i hvertfall arrangere en skoleturnering, sier Laugsand.