Kommentaren faller i det hvis skal til å avslutte samtalen. Vi spør om at han ikke en dag har lyst til å bli ordentlig bonde.

Svaret er befriende og herlig.

Og slik framstår også sjefen i Linjepartner – selv om vi har møtt han for første gang.

Ujålete – bokstavelig talt med dongeribukse og flanellskjorte, smilende og imøtekommende, og ikke minst – tar seg tid, selv om han sikkert er en travel mann.

Og ujålete er på mange måter firmaet han er sjef for også. Vi trodde et øyeblikk vi hadde gått feil, da skranken til NAF var det første som møtte oss. Men vi hadde gått rett.

Til høyre for mottakelsen til bilorganisasjonen- med bare et lite klistremerke på døra satt Stig Myhr og har overoppsynet med et firma som i 2016 omsatte for nesten 100 millioner kroner. Det er ikke verst når man vet at de er bare drøye 20 ansatte.

Vant storkontrakt

I forrige uke vant firmaet en kontrakt, sammen med sitt søsterselskap Grunnpartner fra Overhalla, om å installere kraftmaster og kraftledning fra Roan og Storheia Vindparker til sentralnettet som skal bygges fra Namsos til Snillfjord i Sør-Trøndelag.

Oppdragsgiver er Fosen Vind, som er et selskap som blant annet er eiet av Statkraft og Trønderenergi.

Stig Myhr vil ikke opplyse hvor mye kontrakten er verdt, men at den betyr mye for selskapet.

– Trønder-Avis bommet nok litt i sitt anslag. Jeg skulle gjerne opplyst summen, men vi får ikke lov av oppdragsgiver. Vi vil imidlertid ha 10-12 ansatte sysselsatt frem mot neste sommer, så da skjønner du nok at dette er en stor avtale for oss.

Det artige opp i alt dette er at selve kontrakten ble underskrevet på en bensinstasjon ved Værnes.

– Ja, det var ikke mye «glamour» der gitt. Jeg har tidligere jobbet med sjefen i Fosen Vind. Han bor i Stjørdal. Kontrakten kom flybåren fra Oslo, og hva var mer naturlig enn at kontrakten ble signert på et ståbord og feiret med en bensinstasjonskaffe i pappkrus.

Ansetter flere folk

Det er ikke småtterier som skal bygges på Fosen. Til sammen skal det bygges 151 vindmøller i de to parkene hvor Linjepartner er involvert. Og i følge Stig Myhr så har det vært en stor utvikling hva gjelder kapasiteten på vindmøllene de senere åra.

– Ja, det kan nesten ikke sammenlignes. Nå kan en vindmølle produsere nok strøm til ca 450 husstander i året, så da skjønner du sikkert litt mer hva vi snakker om.

Bedriften, som ble stiftet så sent som i oktober 2013, har på kort tid skaffet seg et godt rykte blant strøm- og nettaktører.

Nå er det for det meste slutt på gamle «telefonstolper» som strømledningene skal henge i. I dag er det kompositt som gjelder. Dette er et glassfiberstoff som vi finner blant annet i skistaver.

I tillegg har Linjepartner deltatt sammen med komposittmastprodusenten Comrad med å få patentert en fundamenteringsløsning, hvor man unngår sprenging og dermed mindre skader i terrenget.

– Vi borer nærmest ut en kjerne i fjellet, men i stedet for å ta den ut, så blir masten tredd ned rundt denne kjernen og festet på denne måten. Det er kostnadsbesparende, man skåner naturen, og ikke minst så er det mye mindre risiko for skader på de jobber med dette. Kort sagt – god HMS.

Med økt aktivitet så trenger Linjepartner flere folk. Prosjektleder, anleggsleder og energimontører har de avertert etter, og responsen er stor.

– Ja, vi har fått rundt 60 søkere, og disse skal vi begynne gå i gjennom nå. Det er ikke så nøye hvor folk bor. Vi har oppdrag over hele landet og jobber turnus, så det mest praktiske er at de bor i nærheten av en flyplass.

Gårdbruker på si

Som vi skjønner så er det ikke bestandig noe åtte til fire- jobb for 68-modellen fra Skogn. Det har ikke bare vært strøm og kabler som har vært i fokus hele tiden for sivilingeniøren.

Til sammen fem barn har det blitt fra 21 til 3 år. De to yngste har han sammen med sin nåværende kone på småbruket liggende på Leinshøgda i Skogn. Der produserer han populære høyballer som går unna som varmt hvetebrød.

– Det er fantastisk flott avkobling i en travel hverdag. Når jeg sitter på traktoren en fin sommerdag, så kan det nok hende at tanken om å gjøre dette mer permanent dukker opp.

Og det er da vi er tilbake til starten av samtalen. Stig Myhr er vokst opp på gårdsbruk i Sparbu, men som nummer tre i barneflokken så måtte han se langt etter odelsretten.

Nå har han vært hobbybonde i 16 år, og med et solid eierskap i holdingselskapet til Linjepartner og søsterselskapene, så skulle vel egenkapitalen være på plass til en bondegard av en god trøndersk størrelse.

– Nå er jeg nok både litt rastløs og utålmodig av meg, men det blir ikke aktuelt å bytte bransje enda. Det er vanskelig å spå i fremtiden, men hvem vet – kanskje blir det traktor og skurtresker som blir arbeidsredskapen om noen år? Det hadde ikke vært meg i mot.