Da politiet kom frem hadde allerede ambulansepersonell knust ruta på passasjersiden for å komme seg inn i bilen, og tatt med seg en mann de fortalte satt i førersetet til sykehuset.

Politiet tok med seg bilnøklene, som fortsatt stod i tenningen da de kom til stedet.

En stund senere påtraff de mannen utenfor kirken i Levanger sentrum, og spurte om han hadde kjørt bilen. Til det svarte han ja.

Hadde tabletter i lomma

Politiet pågrep mannen, som var i midten av 20-årene og fra Steinkjer.

Steinkjerbyggen hadde seks Xanax-tabletter i lomma, og ble tatt med til blodprøvetaking på legevakta. Blodprøven ga utslag på flere narkotiske stoffer, blant annet amfetamin.

Mannen forklarte i Inntrøndelag at det ikke stemte som han sa da han ble påtruffet i påvirket tilstand i byen at han hadde kjørt bilen.

– Jeg husker lite av kjøreturen på grunn av rusen, men har glimtvise minner om at kompisen min kjørte og jeg satt i passasjersetet, sa mannen.

Mye trafikk

Det festet ikke retten for mye lit til, og konkluderte med at han i hvert fall på deler av strekningen var den som satt i førersetet. De anså det som skjerpende at turen skjedde på vinterføre over en relativt lang strekning sørover langs E6, på en tid av døgnet med stor trafikk. Det skjedde riktignok ingen uhell under kjøringen.

Den samlede straffen for ruskjøringen og narkotikabesittelsen ble 30 dagers fengsel, en bot på 42.000 kroner og to år uten førerkort med krav om ny oppkjøring.