Det er massiv interesse for vinterens store kulturbegivenhet i Trønderhallen, og nærmere 600 billetter har foreløpig gått unna i forhåndssalget. Arrangørene tenkte først å bruke halvparten av Levangers storstue denne kvelden, men nå rydder man hele hallen.

–Vi har et mål om 1.000 mennesker i hallen denne spesielle kvelden, og nå har jeg virkelig et godt håp om at vi når målet, smiler Arnstein Langåssve i Scene Midt, som er vertskap sammen med K4 Kultur – et selskap eid av ekteparet Ole R. og Sissel Jakobsen Jørstad.

Grammynominert husband

Trondheimsolistene blir husbandet i konsertopplevelsen. De har i mange år reist verden rundt, skapt magiske øyeblikk og musikknominasjonene har haglet. I år har de ikke mindre enn tre grammynominasjoner, og det står dermed totalt med hele ti nominasjoner til Grammy-pris de siste årene.

TrondheimSolistene vil spille på hele sitt register i Trønderhallen.

Kunstnerisk leder i Trondheimsolistene Øyvind Gimse tente straks på ideen om en drømmeaften i trehusbyen, han likte spesielt tanken på at aktørene får utfordret seg innenfor forskjellige musikksjangere.

–Og Gimse er glad for at orkesteret endelig skal få gjøre noe sammen med Eir Inderhaug. Hun er enestående på mange scener, ikke bare på scenen på Stiklestad, sier Arnstein Langåssve.

Spelets egen Eir

Eir Inderhaug var ikke mindre motivert for et samarbeid med TrondheimSolistene, og lokalt vil mange forbinde hennes som Gudrun i Spelet. Men Inderhaug har også vært fast solist i operaen i Nürnberg, i tillegg har hun innkassert store suksesser i København, Berlin og operaen og balletten i Oslo.

–Hun er nesten som verdaling å regne etter å ha skapt minneverdige øyeblikk i spelamfiet i hele tolv år, men nå det mange år siden Eir gjestet Innherred. Vi får nå en sjelden sjanse til å høre hennes fantastiske sangstemme, sier Langåssve, som er teknisk arrangør av kvelden.

Hans Jørgen Støp blir en attraksjon på hjemmebane 31. mars.

Men denne kvelden stopper ikke med solistene og Inderhaug, for her er det flust med artister på absolutt toppnivå i forskjellige genrer. Brødrene Larsen fra Verdal er godt kjent for publikum, og har flere spellemannspriser på samvittigheten – senest fra årets utdeling.

Levangers egen Hans Jørgen Støp er for mange kjent som frontfiguren i Locomotives. Nessebyggen har produsert og skrevet musikk for mange kjente artister i Norge, og er håndplukket til å tolke en melodi som har blitt hørt over 200 millioner ganger på YouTube – og bortimot 100 millioner ganger på Spotify.

Skogningen Peer Taraldsen – bedre kjent som "Peer Gynt", er en svært anerkjent bluesrocker som har turnert over hele verden.

– Han kommer virkelig til å skape bølger under konserten, lover Langåssve.

En halv mill.

I tillegg medvirker den lokale sangstjernen Ola Marius Ryan og saksofonisten Eirik Hegdal fra Inderøy – også det er musikere på øverste hylle.

–Kanskje får vi oppleve Ola og Eir synge duett? Her blir det garantert noe for enhver smak, og programmet kunne vi knapt ønsket oss bedre og mer allsidig, sprudler Langåssve.

Budsjettet for Drømmeaften skal være på nærmere en halv million kroner, og mye rart skal skje om ikke arrangementet ender med et overskudd. Et eventuelt pluss i regnskapet vil bli øremerket kommende arrangement i regi i K4 Kultur – som er basert på et non-profit-prinsipp.

984 02 070

steinar.eggen@innherred.no