Kjersti Nordberg og Frode Strand satser på stort engasjement når Levangers beste og Verdals beste friluftsområder skal kåres.

Kjersti Nordberg og Frode Strand satser på stort engasjement når Levangers beste og Verdals beste friluftsområder skal kåres.

Skal kåre Levanger og Verdals beste friluftsområder

Må ha resultatet klart til påske.

Det er organisasjonen Norsk friluftsliv som sammen med Norges automobilforbund har oppfordret norske kommuner til å kåre det beste friluftsområdet sitt.

Omtale for alle landets turister

Belønningen er fin omtale i den nye NAF-boka når den kommer i januar 2018. Veiboka til forbundet er en sikker slager i hanskerommet på mange norske biler. Ja, faktisk kan potensielt flere millioner turister lese om de fineste friluftsområdene i landet.

I tillegg til opplaget på 600.000 eksemplarer har ruteplanleggeren til NAF 1,8 millioner unike brukere på nett. Den tradisjonsrike boka har allerede en del generelle opplysninger om alle landets kommuner, men vil nå bli enda mer konkret på mulighetene ute i naturen.

Lokal «premiering»

Rundt 100 kommuner har allerede meldt inn sine områder, men Levanger og Verdal er ikke blant dem.

– Vi vil nå la innbyggerne få bestemme, sier idrettskonsulent Kjersti Nordberg i Levanger kommune.

Sammen med rådgiver på kulturtjenesten i Verdal kommune, Frode Strand, har hun jobbet mye med kartlegging av friluftsområder i området. Kåringen vil gi dem en enda bedre oversikt over hva folket faktisk mener er de mest attraktive utfartsområdene, og duoen lover lokal premie til hver av de to kommunenes beste friluftsområder i tillegg til representasjonen i NAF-boka.

– Det kan være alt fra informasjonstavle til enda bedre tilrettelegging av området, sier Frode Strand.

Nyttig kartlegging

Friluftsliv er mer populært enn på lenge. Antall registrerte besøk på Ti på topp-satsingen i de to kommunene er rekordhøyt, det samme er tallet på hvor mange som har vært på kjentmannsmerkene. Sistnevnte fyller for øvrig 50 år i 2022.

– Samtidig ser vi at de viktigste utfartsstedene på begynnelsen av 70-tallet ikke er de samme som i dag. Da er denne kåringen en fin anledning til å få kartlagt hva folk i 2017 liker best, sier Frode Strand.

Har endret seg litt

Kjersti Nordberg mener vi ser en litt annen type friluftsliv i dag enn før. Nærområdene brukes enda mer. Derfor kan for eksempel elvepromenaden i Verdal eller trimtrappa i Staupshaugen fort være blant favorittene.

– I kåringen håper vi både å få frem de områdene folk bruker mest og de områdene folk liker best, som i og for seg ikke trenger være de samme. Noen liker best vinterlige turer på ski, andre liker sykkelturer eller gåturer, og godt friluftsliv inkluderer også de som er avhengig av rullestol.

Lokalavisa hjelper til

Kåringen vil skje på Innherred.no, og en vinner må kåres før påske siden siste frist for å melde inn kommunenes beste friluftsområder til NAF-bokredaksjonen er 1. mai. Det hele starter med en forslagsrunde, før noen av forslagene velges ut til å stemmes over etterpå.

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

Innherred-skoler skal hoppe for harde livet

Tirsdag 2. mai går startskuddet for Nasjonalforeningen for folkehelsens store hoppetaukonkurranse, der åtte barneskoler på Innherred er med.

Refleksjon

Tanker om mine medsøstre

Reem skriver om kvinner som krever sine rettigheter og gjør opprør.

Ti år med Statement - nå med nytt sted og nye aktiviteter

Ungdomsskoleelevene i Verdal samles i år i Vukuhallen dagen før dagen - til usedvanlig mye moro.

Fyller Skognhallen med rodeo-okser, laser tag og 3D-twister

Håper å doble fjorårets besøkstall på arrangementet «The Happening».

Åpner diger bruktbutikk i Verdal

NLM Gjenbruk flytter fra Røra og åpner i nye lokaler i Verdal.

Erfaringer fra Verdal ble tatt opp i Stortingets spørretime

Innleid arbeidskraft var sentralt tema i ordvekslingen.

Dagens leder

Virkeligheten blir opplevd forskjellig

Svekkelse av arbeidstakernes rettigheter er spørsmål vi vil høre mye om framover.

Gammelordføreren trår til på nytt

Odd Thraning er en del av supportergjengen fra Stallions som torsdag deltar på dugnaden på nybanen på Moan.

Fort gjort å forhandle kommunelønn

Enighet i kommuneoppgjøret etter én time med lønnsforhandlinger.

Bød inn på kaffeslabberas etter cupavansement

Håkon Lyngsmo syntes det måtte være såpass da Verdal avanserte til andre runde.