Det var funn av en boks med toppskudd fra cannabisplanter i en bil som politiet stanset i midten av januar for to år siden, som ledet politiet til mannens bolig.

Det var nemlig mobiltrafikk fra telefonen til en av de to personene i bilen som viste at vedkommende hadde vært i kontakt med mannen som nå er dømt til 120 dagers fengsel.

Aksjonerte på natta

Politiet dro ut til mannens bolig natt til en torsdag ved to-tiden, og mannen vedgikk da at det var en plantasje i uthuset. Der ble det funnet seks store cannabisplanter, samt kvernet cannabis, bokser med toppskudd, cannabisolje og ei hasjpipe.

Men også i kjelleren skulle det vise seg å være litt av hvert. Den kvinnelige politibetjenten som forklarte om aksjonen i retten, opplyste at man bak en vegg i kjellerrommet kom inn i et skjult område i kjelleren. Der ble det funnet røykeutstyr, varmeovner, lys og vifte, tørkeskap, tjue stiklinger og marihuana til tørk. I kjelleren ble det til sammen funnet 33 levende cannabisplanter.

Omfanget kategoriseres som en miniplantasje.

– For eget bruk

Mannen forklarte selv at han laget marihuana til eget bruk som medisin, og at han hadde holdt på et års tid før virksomheten ble oppdaget. I retten ga han inntrykk av å ha relativt god kunnskap om dyrkingen.

Beslaget utgjorde 475 gram cannabis i tørket tilstand, men produksjonskapasiteten ble anslått til 1,1 kilo, og det er det avgjørende i straffeutmålingen. Retten mente dog ikke at det var noen grunn til å anse forholdet som en grov narkotikaforbrytelse.

Saken er blitt to år gammel, og det var formildende for mannen, som altså må sone rundt fire måneder i fengsel.