Paul Salberg fra Skogn studerte jus og jobber nå i NAV. Foto: Privat. (Foto: privat)

Paul Salberg fra Skogn studerte jus og jobber nå i NAV. Foto: Privat. Foto: privat

Fløtta ut

Familien nyter bylivets mas

Paul Salberg trives best hvor det er mye folk og kafeer rundt hvert hjørne.

– Eneste minus med å bo i Oslo er at det er langt unna resten av familien og venner, sier Paul Salberg (33).

Han er opprinnelig skogning, men har siden 2012 bodd i Oslo.

–Vi bor i en liten leilighet på Frogner sammen en datter og én på vei, forteller Salberg.

Han er gift med Inger Salberg, som er politiadvokat. I mars skal deres datter, Ludvikke på snart to år, bli storesøster.

I fars fotspor

Paul Salberg, som er sønn av advokat Pål Inge Salberg, hadde en plan om å gå i fars fotspor da han flyttet hjemmefra. Han har studert i både Trondheim og Bergen.

– Jeg studerte jus og har master i rettsvitenskap, forteller Salberg.

– Jobbet du noen gang hos din far?

– Det er klart jeg har vært en del på kontoret hans og jeg har jobbet litt som sekretær for ham når jeg har vært hjemme i studietida.

Etter studietiden jobbet han i Steinkjer fra 2009 til 2012. Det var her han møtte sin nåværende kone, som er fra Østlandet. Sammen flyttet de to til Oslo hvor Salberg nå har jobb i NAVs arbeids- og velferdsdirektorat.

– Jeg jobber mye med prosjektledelse, prosjektetablering og IT-utvikling, sier Salberg og forteller at det bare er tilfeldigheter at han ikke fortsatte å følge fars fotspor.

– Jeg har jo en fordypning i arbeidsrett og det var det som ledet meg inn i NAV. Da jeg startet hos NAV begynte jeg først med pensjon så det er egentlig tilfeldigheter som gjør at jeg jobber med offentlig forvaltning. Jeg har fått spennende arbeidsoppgaver og gode vilkår i det offentlige. Men det er klart jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre videre lengre frem i tid.

Planlegger flytting

Fritiden går mest med på å være familiepappa. Når han tar med seg datter og kone på Skognbesøk blir det stort sett å være sammen med familie og venner.

– Vi prøver å komme hjem litt oftere nå som vi har fått barn. Farmora og farfaren til dattera var er flinke til å komme på besøk, de synes nok det er gøy å få til noen Oslo-turer, sier Salberg.

Nå som de venter en familieøkning, har de begynt å planlegge å flytte. Og da ser også Salberg, som i utgangspunktet er glad i det travle bylivet, likevel fordelene i å bo utenfor byen.

– Vi bor nå i en trang leilighet og har planer om å bo her en liten stund til. Kona mi er fra landet, og vi vurderer å flytte litt mer landlig på Østlandet etter hvert, sier Paul Salberg.

Hva savner du fra Levanger?

– Det er familie og venner.

Hva savner du minst?

– Det er ikke så enkelt å svare på. Jeg liker egentlig storbyens mas i anførselstegn og det er det mindre av i Levanger. Men om det er akkurat dette jeg savner minst vet jeg ikke. Det er i hvert fall bylivet her i Oslo som gjør at jeg liker å bo her. Du har et bredt kollektivtilbud, kafeer på hvert et hjørne og mye folk.

Ditt beste minne fra Levanger?

– Jeg bodde en stund i Håkongata i Levanger etter jeg var ferdig å studere. Der var det veldig trivelig. Man bruker sentrum på en helt annen måte når man bor der, det blir nesten som å bo i en liten by og man blir med på det opplegget som skjer.

Hvordan holder du deg oppdatert på det som skjer i Levanger?

– Stort sett gjennom familie og venner. Jeg prøver å lese Innherred på nett, også. Da jeg var student fikk jeg Levanger-Avisa ettersendt i posten tre ganger i uka, men det har jeg ikke lenger nå.

Hva skal til for at du bosetter deg i Levanger?

– Det har jeg ikke et klart svar på. Jeg måtte i så fall ha fått med meg resten av familien, det er vel det det handler om. Så spørsmålet er hva skal til for at de blir med?

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

Blåser ut mot friluftlivskarakterer

Kommunens vurderinger av friluftlivsområder får flere til å stille kritiske spørsmål.

Velger politiet – forlater LHK

Janne Eklo har søkt Politihøgskolen. Kommer hun inn, fortsetter håndballkarrieren i en klubb i Oslo-området.

Innlegg

Brannmannskapet i Levanger støtter brannsjef Rigman Pents

De er uenig med sine kolleger i Verdal.

Vuku etablerer kvinnelag

Og i Vukuhallen finner du virkelig en definisjon på idrettsglede.

Ber om å få slippe kollisjon med verdalsrussen

Friidretten springer til skogs til våren.

Hærvolrennet blir rundløype

Grunnet snømangler går søndagens turrenn av stabelen som ei rundløype i Helgådal ILs løypenett.

Her er sommerens konge

Og andre sentrale roller i Spelet om heilag Olav

Nå måler de farten din på E6

Fra fredag må du passe farten i to tunneler i sør.

Kjørte i rus

Stanset av politiet natt til fredag.