Andreas Jenssen Hjelmstad starter til uka i ny jobb som salgsansvarlig i JOBBiNT, og skal bidra til å trekke flere gode hoder til Nord-Trøndelag.

–Ett av målene er vel at sistesiden med utflyttere i Innherred blir litt mindre, spøker skogningen som selv vendte tilbake til eget fylke for en tid tilbake. Etter sju år i Trondheim søkte han nordover, og begynte i 2013 hos Danske Bank, i stillingen som banksjef for søndre Innherred, og områdebanksjef for Nord-Trøndelag med overordnet ansvar for de tre filialene Levanger, Steinkjer og Namsos.

Sto plutselig uten jobb

Etter en omorganisering av kontorstrukturen, ble han i fjor høst imidlertid stående uten jobb.

–I jakten på nye jobber ble det litt for naturlig å se til Oslo. Det jeg også merket meg, er at mange stillinger i Nord-Trøndelag heller ikke lyses ut. Jeg hadde et stående tilbud i hovedstaden da jeg kom over muligheten for å søke stillingen hos JOBBiNT, forteller Andreas.

Og har slett ikke angret.

–Hvis alle private og offentlige virksomheter i våre 23 kommuner i Nord-Trøndelag viser seg fram som en felles arbeidsmarkedsregion, blir mangfoldet av karrieremuligheter mer synlig og tydelig. Men det krever at noen tar et ansvar for å teste ut nye metoder og tenke langsiktig verdiskaping i fylket vårt, sier Andreas Jenssen Hjelmstad, og poengterer samtidig at han er svært motivert for den nye utfordringen.

Brenner for Trøndelag

JOBBiNT er et prosjekt, med målsetting om å gå over i varig driftsform. Eier og oppdragsgiver i prosjektperioden er Kunnskapsparken i Nord-Trøndelag. Styringsgruppen består av representanter fra ulike bransjer, små og store virksomheter, fra privat sektor og fra flere deler av fylket.

Ifølge JOBBiNTs beskrivelse av seg selv, ønsker er målet å gjøre konkrete grep, slik at regionen blir mer synlig i konkurransen om arbeidskraften:

–Det handler det om å skape en ny kultur og tankesett for måten vi i framtiden posisjonerer oss og måten vi ønsker framtidige arbeidstakere velkommen til regionen på.

Hjelmstad tror det er mange flere som ønsker å flytte «hjem», og som sliter med å finne ut av hvilke jobbmuligheter som eksisterer.

–Samtidig sliter regionen med tilgang på rett kompetanse. Vi er nok altfor dårlig til å markedsføre mulighetene som finnes. Vi eksporterer altfor mye kunnskap ut av regionen, sier han.

Ikke råd til å tape terreng

JOBBiNT utvikler møteplass på nett, hvor både privat næringsliv og offentlig sektor får er anledning til å se etter talenter, og samtidig synliggjøre sin attraktivitet overfor potensielle jobbsøkere. Her kan alle registrere sin CV, og få tilsendt info om utlyste stillinger og karrieremuligheter i regionen. Ifølge Hjelmstad har JOBBiNT allerede på plass kanskje Nord-Trøndelags største CV-database.

–Vi ønsker å utvikle nye verktøy og bygge bruer mellom aktører i Nord-Trøndelag, i tillegg til å koordinere og bidra til å videreutvikle allerede igangsatte rekrutteringsaktiviteter, som blant annet traineeordningene. Mangel på arbeidskraft kan føre til at nordtrøndersk næringsliv taper terreng. Det har vi ikke råd til sier Hjelmstad.

Politiker

Andreas Jenssen Hjelmstad ble i 2014 kåret til en av Norges 100 største ledertalenter av økonominettstedet E24 og konsulentselskapet Mercuri Urval. Hjelmstad har over flere år deltatt aktivt i kommunepolitikken, blant annet som medlem av formannskap, samkommunestyre og som gruppeleder for Høyre i Levanger siden 2011. I dag sitter han i kommunestyret.