Signerer kontrakt. Fra venstre anleggsleder Ole Morten Skaret, Veidekke, Torgeir Lian, daglig leder i Kjell Lian AS, Anne Line Vold, innkjøper for Veidekke og Tobias Ruus, praktikant for Veidekke
(Foto: Roger M. Svendsen)

Signerer kontrakt. Fra venstre anleggsleder Ole Morten Skaret, Veidekke, Torgeir Lian, daglig leder i Kjell Lian AS, Anne Line Vold, innkjøper for Veidekke og Tobias Ruus, praktikant for Veidekke Foto: Roger M. Svendsen

Signerte viktig kontrakt

Lokale entreprenører engasjeres i svært byggeprosjekt.

Når spaden settes jorda for det nye psykiatribygget i Levanger, vil det gi jobb til flere lokale entreprenører.

Fredag signerte dalig leder Torgeir Lian i selskapet Kjell Lian AS kontrakt med Veidekke Entreprenør. Sistnevnte har totalentreprisen på prosjektet, med Helse Nord-Trøndelag som oppdragsgiver.

Betydningsfullt

Byggeprosjektet er relativt omfattende, og har en kostnadsramme på cirka 100 millioner kroner. Det nye bygget skal inneholde sengeposter for akutt-, allmenn- og alderspsykiatri og har til sammen 34 sengeposter. I tillegg kommer kontorer og støttefunksjoner. Bygget plasseres i dagens sykehuspark, inntil de vernede paviljongene, med byggestart mandag 6. mars.

Som en viktig aktør med grunnarbeidet, ruller Kjell Lian inn deler av selskapets utstyr og mannskap allerede dagen etter. Torgeir Lian ønsker ikke spesifisere nøyaktig hvor stor verdi jobben har for eget selskaps vedkommede, men bemerker at det er et viktig oppdrag, og beskriver det på denne måten:

– Det gir sysselsetting til 3-4 karer i et års tid.

Som maskinentreprenør- og anleggsgartnermester, inkluderer arbeidet grunnarbeid, vann- og avløp, samt utendørsanleggene. Kjell Lian AS har i dag 34 ansatte, og omsatte i fjor for 65 millioner kroner.

God bidragsyter

Veidekkes representanter, som bare for en måneds tid siden gikk ut og fridde til lokale underleverandører, er ikke i tvil om at de har engasjert et solid firma.

– Vi har stor tro på at Kjell Lian er en god bidragsyter som finner de rette løsningene, sier anleggsleder Ole Morten Skaret i Veidekke.

Oppdraget i Levanger omfatter nytt psykiatribygg som på cirka 2700 kvadratmeter, samt ombygging av eksisterende bygg. Sykehusbygg har byggherrefunksjonen for Helse Nord-Trøndelag. Bygget skal etter plane stå ferdig i slutten av april 2018. Utendørsarbeidet sluttføres ved utgangen av august, og tomta bygget ligger på anslås av Torgeir Lian å være cirka fem dekar.

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

Blåser ut mot friluftlivskarakterer

Kommunens vurderinger av friluftlivsområder får flere til å stille kritiske spørsmål.

Velger politiet – forlater LHK

Janne Eklo har søkt Politihøgskolen. Kommer hun inn, fortsetter håndballkarrieren i en klubb i Oslo-området.

Innlegg

Brannmannskapet i Levanger støtter brannsjef Rigman Pents

De er uenig med sine kolleger i Verdal.

Vuku etablerer kvinnelag

Og i Vukuhallen finner du virkelig en definisjon på idrettsglede.

Ber om å få slippe kollisjon med verdalsrussen

Friidretten springer til skogs til våren.

Hærvolrennet blir rundløype

Grunnet snømangler går søndagens turrenn av stabelen som ei rundløype i Helgådal ILs løypenett.

Her er sommerens konge

Og andre sentrale roller i Spelet om heilag Olav

Nå måler de farten din på E6

Fra fredag må du passe farten i to tunneler i sør.

Kjørte i rus

Stanset av politiet natt til fredag.