Signerer kontrakt. Fra venstre anleggsleder Ole Morten Skaret, Veidekke, Torgeir Lian, daglig leder i Kjell Lian AS, Anne Line Vold, innkjøper for Veidekke og Tobias Ruus, praktikant for Veidekke
(Foto: Roger M. Svendsen)

Signerer kontrakt. Fra venstre anleggsleder Ole Morten Skaret, Veidekke, Torgeir Lian, daglig leder i Kjell Lian AS, Anne Line Vold, innkjøper for Veidekke og Tobias Ruus, praktikant for Veidekke Foto: Roger M. Svendsen

Signerte viktig kontrakt

Lokale entreprenører engasjeres i svært byggeprosjekt.

Når spaden settes jorda for det nye psykiatribygget i Levanger, vil det gi jobb til flere lokale entreprenører.

Fredag signerte dalig leder Torgeir Lian i selskapet Kjell Lian AS kontrakt med Veidekke Entreprenør. Sistnevnte har totalentreprisen på prosjektet, med Helse Nord-Trøndelag som oppdragsgiver.

Betydningsfullt

Byggeprosjektet er relativt omfattende, og har en kostnadsramme på cirka 100 millioner kroner. Det nye bygget skal inneholde sengeposter for akutt-, allmenn- og alderspsykiatri og har til sammen 34 sengeposter. I tillegg kommer kontorer og støttefunksjoner. Bygget plasseres i dagens sykehuspark, inntil de vernede paviljongene, med byggestart mandag 6. mars.

Som en viktig aktør med grunnarbeidet, ruller Kjell Lian inn deler av selskapets utstyr og mannskap allerede dagen etter. Torgeir Lian ønsker ikke spesifisere nøyaktig hvor stor verdi jobben har for eget selskaps vedkommede, men bemerker at det er et viktig oppdrag, og beskriver det på denne måten:

– Det gir sysselsetting til 3-4 karer i et års tid.

Som maskinentreprenør- og anleggsgartnermester, inkluderer arbeidet grunnarbeid, vann- og avløp, samt utendørsanleggene. Kjell Lian AS har i dag 34 ansatte, og omsatte i fjor for 65 millioner kroner.

God bidragsyter

Veidekkes representanter, som bare for en måneds tid siden gikk ut og fridde til lokale underleverandører, er ikke i tvil om at de har engasjert et solid firma.

– Vi har stor tro på at Kjell Lian er en god bidragsyter som finner de rette løsningene, sier anleggsleder Ole Morten Skaret i Veidekke.

Oppdraget i Levanger omfatter nytt psykiatribygg som på cirka 2700 kvadratmeter, samt ombygging av eksisterende bygg. Sykehusbygg har byggherrefunksjonen for Helse Nord-Trøndelag. Bygget skal etter plane stå ferdig i slutten av april 2018. Utendørsarbeidet sluttføres ved utgangen av august, og tomta bygget ligger på anslås av Torgeir Lian å være cirka fem dekar.

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

Innherred-skoler skal hoppe for harde livet

Tirsdag 2. mai går startskuddet for Nasjonalforeningen for folkehelsens store hoppetaukonkurranse, der åtte barneskoler på Innherred er med.

Refleksjon

Tanker om mine medsøstre

Reem skriver om kvinner som krever sine rettigheter og gjør opprør.

Ti år med Statement - nå med nytt sted og nye aktiviteter

Ungdomsskoleelevene i Verdal samles i år i Vukuhallen dagen før dagen - til usedvanlig mye moro.

Fyller Skognhallen med rodeo-okser, laser tag og 3D-twister

Håper å doble fjorårets besøkstall på arrangementet «The Happening».

Åpner diger bruktbutikk i Verdal

NLM Gjenbruk flytter fra Røra og åpner i nye lokaler i Verdal.

Erfaringer fra Verdal ble tatt opp i Stortingets spørretime

Innleid arbeidskraft var sentralt tema i ordvekslingen.

Dagens leder

Virkeligheten blir opplevd forskjellig

Svekkelse av arbeidstakernes rettigheter er spørsmål vi vil høre mye om framover.

Gammelordføreren trår til på nytt

Odd Thraning er en del av supportergjengen fra Stallions som torsdag deltar på dugnaden på nybanen på Moan.

Fort gjort å forhandle kommunelønn

Enighet i kommuneoppgjøret etter én time med lønnsforhandlinger.

Bød inn på kaffeslabberas etter cupavansement

Håkon Lyngsmo syntes det måtte være såpass da Verdal avanserte til andre runde.