– Jeg holder på med en master i Business Administration ved Nord universitet sin avdeling i Steinkjer i tillegg også. Planen er å være ferdig sommeren 2019, så du kan godt si at jeg har nok å fylle dagene med.

Ingrid Dahl Furunes, smiler nesten litt unnskyldende til oss – i det vi skal til å takke for samtalen.

For det er ikke tvil om at steinkjerkvinnen trives med hektiske dager. Mann og tre barn på 19, 16 og 9 år på hjemmebane.

–Alle er med samme mann altså, for det er noen som lurer på akkurat det, men jeg er fornøyd med mannen min, sier hun og ler hjertelig.

For smilet og latteren sitter ikke langt unna i selskap med den nye lederen av Verdal Næringsforum

Og ektemannen, hun fortsatt er strålende fornøyd med, er Vegar Furunes. Han bør være kjent for mange leilighetsboere i vårt område, i og med at han er sjef i Innherred Boligbyggelag. Han har også en travel hverdag, så vi skjønner godt at det kan bli hektiske morgenstunder ved frokostbordet hjemme på Skjefte i Steinkjer, før kursen settes mot Verdal for begge to.

I tillegg til alt dette så holder familien Dahl Furunes på å bygge ny enebolig i nabolaget – på høyden ved Guldbergaunet en drøy kilometer fra sentrum i Bygdenes by.

Det er nesten så vi mister pusten.

Har mange ideer

Ser opp og frem. Ingrid Dahl Furunes har mange tanker og ideer om den nye jobben i Verdal Næringsforum.

Nå er altså Ingrid Dahl Furunes bare 14 dager gammel i den nye jobben hun har overtatt etter Bjarne H. Sørgjerd, men allerede bobler hun over av tanker og ideer på hvordan hun skal fortsette den gode utviklingen av næringsforumet.

–Jeg er opptatt av innhold og at det vi tilbyr skal ha relevans for våre medlemmer. I så måte mener jeg kurset vi hadde onsdag denne uka i vedlikeholdsledelse er et godt eksempel i så måte, sier hun.

Temaet var hvordan man kan øke lønnsomheten gjennom forbedret vedlikehold. Norske Skog og Norfrakalk var innom og delte av sine kunnskaper og erfaringer, men kanskje like viktig er at bedrifter kan komme sammen og ta opp problemstillinger og utfordringer, som de kanskje ikke har tid til å sette seg ned å se på i en ellers travel hverdag.

–Ja, dette er noe av det jeg ønsker at vi som interesseorganisasjon bør ha fokus på. Vi skal være klar over at vi hele tiden er utsatt for konkurranse utenfra – enten det er via nett eller på andre måter. Derfor mener jeg det er viktig at vi kan lære av hverandre på tvers av ulike bransjer, slik at vi kan stå sterkere rustet til å utvikle næringslivet i vår region.

I tillegg så skjønner den nytilsatte lederen at næringsforumet må lytte til sine medlemmer og levere etter deres behov.

–Vi må vite hva våre medlemmer ønsker, slik at vi kan tilby relevante kurs, seminarer og lignende, sier Dahl Furunes.

Hektisk oppstart

Hun er derfor forberedt på et hektisk oppstartsår.

–For å gjøre en god jobb, må jeg derfor bli bedre kjent med medlemmene. Jeg kommer derfor til å være mye på farten – både for å lytte og lære, men også for å høre hvilke forventninger de har til meg som leder av næringsforumet.

46-åringen har satt seg ambisiøse mål i den nye jobben. Hun håper å passere 200 medlemsbedrifter i løpet av året fra de 160 de har i dag, og hun roser arbeidet til forgjengeren.

–Omsetningen er økt fra 1 million kroner i 2013 til 2,1 millioner kroner i 2016. I tillegg er inntektene nå fordelt over flere områder, slik at vi ikke bare er avhengig av medlemskontingenten. Det ser jeg på som en stor fordel i det videre arbeidet.

I 2013 utgjorde betaling fra medlemmene og overskuddet fra Øras Dager 90 prosent av de totale inntektene til næringsforumet. I fjor var tilsvarende tall 47 prosent.

–Dette viser at mye av det vi gjør er riktig. Vi tilbyr arenaer der folk kan møtes både for å lære og knytte kontakter, kan hun fortelle oss.

Ungdomsbedrifter

Og med bakgrunn fra Ungt Entreprenørskap skulle hun ha mye god kompetanse å ta med seg, og faktisk så har hun ikke sluppet helt taket i den ballen heller helt enda.

I slutten av mars går Fylkesmessen for ungdomsbedrifter av stabelen i Levanger. Samtidig med den så avholdes også en næringslivsfrokost. Den samlet hele 300 deltakere i fjor, og ifølge Dahl Furunes så er det den største av sitt slag i fylket.

–Ja, jeg hadde ikke lyst til å slippe det arbeidet på oppløpssiden. Derfor vil jeg ha en 20 prosent stilling for å fullføre disse arrangementene parallelt med nyjobben her, men jeg må vel ærlig innrømme at det fort kan bli så jeg bryter 100-prosentgrensen enkelte dager, smiler hun.

Og for dem som lurer; Hun vil samarbeide med sine kolleger både nord og sør for seg.

Allerede til høsten er det planlagt en felles næringslivstur med deltakere både fra Steinkjer, Verdal og Levanger, og det er jo et positivt signal.