Stiklestad Eiendom AS satser stort med sitt første byggeprosjekt i Åsen, kalt Åsensenteret Boliger. De har sikret seg en sentral tomt i forlengelse av boligfeltet i Hammerøyvegen, som ligger rundt 150 meter fra Coop-butikken og resten av sentrum. Samtidig har tomten utsikt over Hammervatnet.

– Det er en veldig sentral tomt vi har kommet over. Nå som E6 legges i tunnel gir det muligheter i sentrum med en fantastisk beliggenhet, sier daglig leder Brynjar Farstad i Stiklestad Eiendom.

35 leiligheter

Sist onsdag ble detaljreguleringen for prosjektet vedtatt av plan- og utviklingskomiteen. Der vedtok et flertall med sju mot fire stemmer også å godkjenne planene uavhengig av at E6 gjennom Vedulslia måtte være på plass først. Ellers ville utviklingen trolig tatt lengre tid.

– Vi er glade for at politikerne ønsker å sette fart i utviklingen i Åsen sentrum, sier Farstad.

Totalt vil eiendomsutviklerne bygge 35 leiligheter fordelt på tre bygningskropper plassert i hesteskoform med et tun i midten med grøntareal. Boligene vil variere fra treromsleiligheter på 65 kvadratmeter opp til fireromsleiligheter på 157 kvadratmeter med to stuer og egen takterrasse. To av byggene vil ha to etasjer, mens det største byggetrinnet vil ha parkeringskjeller under en delvis nedsenket førsteetasje og tre etasjer med bolig på toppen.

– Vi ønsker å favne bredt i markedet med leiligheter for både enslige, seniorer og andre som ønsker en enklere hverdag. Den største leiligheten vil ligge i øvre prisskjikte, men vi vil tilby flere leiligheter i rimeligere segment, sier Farstad.

Treffer godt

Etter Puk-vedtaket i forrige uke ligger nå detaljreguleringen ute til høring. Reguleringsarbeidet fortsetter dermed framover, og utviklerne håper å ha et endelig byggevedtak før sommeren.

– Det kan bety at vi kan begynne med salg i løpet av sommeren og infrastruktur til høsten. Da kan de første boligene være innflyttingsklare mot slutten av 2018 eller begynnelsen av 2019. Etter plansaken har vi fått veldig til pågang fra interesserte kjøpere, så det er artig at åsbyggene følger med, sier han og sier at han tror salget vil gå godt.

Åsensenteret Boliger er et nytt boligprosjekt med tre byggetrinn og 35 boliger i Åsen sentrum.

– Dette er vårt første prosjekt i Åsen, men vi har prosjekter fra Berkåk i sør til Snåsa i nord, samt store prosjekter i Åre. I Snåsa traff vi veldig bra i markedet, og det ble en suksess uten like. Vi fokuserer ikke på geografiske områder, men finner prosjekter ut fra attraktiv beliggenhet i hvert prosjekt, sier Stiklestad-sjefen.

I Snåsa solgte de ut samtlige 12 leiligheter umiddelbart, og jobber nå med andre byggetrinn. Stiklestad Eiendom AS hadde i 2015 en omsetning på 185,7 millioner kroner og hadde et overskudd før skatt på 53,6 millioner kroner. Åsensenteret Boliger vil med fullt salg av leilighetene i tre byggetrinn sikre en omsetning på rundt 100 millioner kroner for selskapet med hovedkontor i Levanger.