Verdalingen i 30-årene er denne gangen dømt for to hendelser en natt til søndag midt i februar i fjor.

Det endte med brudd i underkjeven og tre ukers sykemelding for mannen som ble utsatt for volden.

Mannen som slo hadde vært på nachspiel og gikk forbi Amfi-senteret der det stod to biler parkert utenfor. Han pratet vennlig med mannen i passasjersetet på den ene bilen, og spurte gjentatte ganger om å få skyss hjem. Men det ville ikke passasjeren - som også eide bilen - være med på, fordi bilen var senket og det allerede var fire stykker i bilen.

Mente seg provosert

Plutselig slo han mannen i passasjersetet med knyttneven over det ene øyet.

– Jeg slo ikke, det var bare et skyv eller et puff mot hodet, hevdet tiltalte i retten, og forklarte reaksjonen med at passasjeren hadde kommet med en familiær slengbemerkning.

Han gikk uansett bort fra stedet, men kort tid etterpå kom to biler kjørende og stilte seg på tvers rundt ham et lite stykke unna der den første episoden fant sted. Den ene bilen var bilen med mannen han hadde slått eller puffet like før.

– Passasjeren og en til hoppet ut av bilen og spurte hvorfor jeg slo, og jeg svarte da at han måtte tåle å bli skyvd på når han hadde vært frekk, forklarte mannen i retten.

Kjørte etter ham

I basketaket som fulgte, som mannen mente at passasjeren hadde startet med å holde rundt halsen på ham, slo tiltalte rundt seg.

Mannen som ble slått forklarte at han først ville ta igjen, men at de andre i bilen fikk ham fra det. Istedet kjørte de etter mannen for å prate ut, ifølge passasjeren. Han mente tiltalte umiddelbart ble aggressiv da de spurte hvorfor han hadde slått og tok nevene opp foran seg. Ifølge passasjeren var det først etter at han hadde fått et slag at han låste hodet og halsen på mannen.

Passasjerene i baksetet på bilen støttet forklaringen til mannen i passasjersetet fremme, med at den andre var den aggressive.

Gjentatte ganger

Retten trodde mest på de i bilen, selv om det at passasjeren oppsøkte mannen på nytt må være formildende. Et annet poeng som de derimot mener er verdt å nevne er at mannen som slo er straffet for seks tilsvarende voldsepisoder siden 2010, alle med slag mot hode og ansikt.

– Det at han stadig havner i ulike situasjoner hvor han slår andre i hodet og ansiktet svekker hans generelle troverdighet, mente retten.

Straffen ble satt til fem måneders fengsel, 5.000 kroner i oppreisningserstatning og 4.000 kroner i saksomkostninger.