Fra venstre Berit M Jensen, Sentrumskirka, Kristin Aamot, Elihumenigheten, Inga Marie Pedersen, Frikirken, Oddlaug Viken og Lillian Lie fra Den norske kirke og Judith Torlien og Jocelyn Bye fra Den katolske kirke. Medlemmer fra Frelsesarmeen og Vineyard deltar også.

Fra venstre Berit M Jensen, Sentrumskirka, Kristin Aamot, Elihumenigheten, Inga Marie Pedersen, Frikirken, Oddlaug Viken og Lillian Lie fra Den norske kirke og Judith Torlien og Jocelyn Bye fra Den katolske kirke. Medlemmer fra Frelsesarmeen og Vineyard deltar også.

Markerer kvinnenes internasjonale bønnedag

Det betyr også penger til gode formål.

Kvinnenes Internasjonale Bønnedag markeres den første fredagen i mars hvert år, i Norge og i resten av verden. Dette er et felleskirkelig arrangement som har vært feiret i Levanger siden 1970.

I komiteen sitter en representant fra de fleste menighetene i Levanger: Den Norske Kirke, Den Katolske Kirke, Frelsesarméen, Elihu, Vineyard, Sentrumskirka og Frikirken. Menighetene er vertskap hvert sitt år. I år er det Sentrumskirka som er vertskap for Kvinnenes Internasjonale Bønnedag.

Programmet for 2017 er laget av bønnedagskomitéen på Filippinene. Prosjektet i år heter: «Gjør jeg deg urett?»

Trass i intensiv innsats fra myndighetene og frivillige organisasjoner, har vold mot kvinner økt med 500% de siste 18 årene på Filippinane.

– Pengene som blir samlet inn, vil gå til traumebehandling. Før utgangen av 2019 vil prosjektet gi opplæring til 6.360 kursledere som igjen skal holde kurs for 77.760 kvinner. Alle kvinner som deltar, får sin egen Bibel, slik at Guds Ord kan bli deres faste følge etter hvert som de går gjennom helbredelsesprosessen. Det er vårt ønske at disse kvinnene skal få oppleve trøst og trygghet, slik at de etter hvert kan leve et vanlig liv og igjen delta i samfunnet på lik linje med andre mennesker, skriver arrangøren av bønnedagen i Levanger i en pressemelding.

En del av de innsamlede midlene vil som vanlig også gå til prosjekt Esther i Kamerun. Dette prosjektet hjelper unge mødre som har vært utsette for seksuelle overgrep.

Mer å lese på Innherred:
 
Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.
Leses nå
 

Portrettet

Bella Albertine

Å velge fra den italienske menyen er enkelt. Å finne ut hva man skal gjøre resten av livet er hakket verre.

Pensjonistene i Verdal er forbanna

Kommunen kritiseres for en ukultur og politikerne for å ikke høre på folket.

Plutselig ble bobilen overtent på E6

Føreren så flammer, og da stoppet han bilenn og tok med seg hunden ut. Like etter var bobilen overtent.

Korps på musikalsk frierferd i nabolaget

Ungdommene kjørte rundt i bandbussen og kjente på turnélivet.

Inga Berit Lein (36) skal delta i Farmen kjendis

Verdalingen er en av tolv kjendiser som blir å finne på TV-skjermen i den andre sesongen.

Håper på en ny folkefest - men serien viktigst

Trener Magnus Powell løftet litt på øyenbrynene da Rosenborg ble satt opp som motstander i cupen, men flyttet blikket fort tilbake på helgens kamp mot Elverum i OBOS-ligaen.

Verdal uten kapteinen og toppscoreren til Bodø

Men både han og lagkompisene tror Verdal klarer å hente med seg poeng fra det viktige oppgjøret i nord.

Godt å våttå om uka som gikk

Gjør ikke akkurat vei i vellinga

Veigraving påfører næringsdrivende en «kavring».

Andreas Stjernen lover å tale hoppernes sak

Andreas Stjernen ber lagkamerater og konkurrenter ta kontakt dersom de ønsker å ta opp noe med FIS. Sprova-hopperen er valgt inn i utøverkomiteen.

Optikeren vender tilbake

Henning Friedrich kommer tilbake til Levanger sentrum. Nå overtar han stafettpinnen etter en veteran som gir seg.