Mannen i 20-årene fra Verdal var også tiltalt for å ha oppgitt en annen mann som sjåfør i forbindelse med en utforkjøring i slutten av november 2015, men dette ble han frifunnet for på grunn av tvil i sakens anledning.

At han samme dag hadde vært ute og kjørt uten førerkort vedgikk han imidlertid, og ble dømt for.

– Verdt å gå i fengsel

De mest alvorlige punktene saken var likevel to episoder med Nav-ansatte i mars og juni samme år. Den ene gangen truet han en ansatt på Nav-kontoret med at han skulle ta en kollega av den ansatte, klippe av fingrene hans eller kjøre ham ned.

– Jeg gir meg ikke før jeg sitter inne, det er bedre å bli buret inne og spikre paller så lenge jeg får tatt ham, skal mannen ha sagt inne på kontoret.

Ville drepe med dekk

Den andre gangen ble han sint under et møte med en Nav-ansatt på besøk hjemme hos ham. Da hentet han et dekk på felg og ropte at han skulle drepe den Nav-ansatte.

Retten vektla i skjerpende retning at han gjentatte ganger har truet offentlig ansatte i hjelpeapparatet rundt seg. En av meddommerne mente straffen kun burde bli betinget fengsel, men den andre og tingrettsdommeren gikk for samfunnsstraff.

På rett veg

De fremhever i den sammenheng at det er viktig at mannen kan fortsette i jobb og rehabiliteringen han er igang med.

I tillegg til 30 timers samfunnsstraff som skal gjennomføres i løpet av 120 dager, må mannen i 20-årene betale 3.000 kroner i saksomkostninger.