Det vil ennå gå noen uker før beboerne kan flytte inn i Stokkbakken omsorgssenter i Åsen.

– Vi er forespeilet siste uka i april, sier Tore Almlid. Han er sønn til Toralv Almlid som i dag bor ved Skogn helsetun, men som har fått tilsagn om husvære i Stokkbakken, og som i løpet av våren tar med seg sakene og vender snuten hjemover mot Åsen igjen. Men det er altså først etter at det blir innflyttingsklart i det nye omsorgssenteret.

Sønnen er ikke imponert over informasjonen fra Levanger kommune, og i denne sammenheng er det vel snarere mangel på informasjon han reagerer på.

– Det vi har fått av info, har vi fått vi andre kanaler, og det gjelder altså flyttingen som vi har hørt vil skje mot slutten av april. Det har vi forresten heller ikke fått skriftlig. Utover dette vet vi ingenting, sier han. Og hadde regnet med at de nærmeste pårørende var de første som ble orientert. Almlid hadde også håpet han kunne sette beina innom senteret for å kikke, men har foreløpig bare møtt låst dør.

Tore Almlid

– Jeg mener det har vært en mangelfull informasjon. Jeg hadde forventet å høre mer, sier Almlid, og er redd det kan bli veldig hektisk når flyttingen endelig skjer.

Skogn helsetun skal tømmes innen 1. mai. Kommunalsjef for helse, Jon Ketil Vongraven, lover at ingen blir sittende på gata i påvente av at døra åpner det ene stedet mens den stenges ved det andre. Han finner det også noe merkelig at det gis uttrykk for mangelfull info.

– Jeg har snakket med lederen i pårørendeforeningen, og med andre pårørende, og fått et samlet inntrykk av at det har vært god informasjon hele veien, sier han. Mye av informasjonen er formidlet via personell på Skogn helsetun, og som daglig treffer mange av beboerne som snart flytter til Åsen. Det er også herfra Tore Almlid har mottatt informasjonen.

– Vi informerer ikke åsbyggen generelt. Men vi har hatt en dialog med de berørte hele veien, og da snakker vi først med de nærmeste. Det er ikke sikkert at det gjelder hele familien. Hvis det er slik at enkelte pårørende føler de ikke har fått god nok informasjon – det kan jo også være noen vi ikke vet om – så får jeg be dem om å henvende seg til oss, tilføyer han.

– Så er det for tidlig å slippe inn folk i bygget så lenge arbeidet pågår.

Jon Ketil Vongraven ber folk slå seg til ro med at det ennå vil ta noe tid før Stokkbakken står innflyttingsklart. I øyeblikket er senteret i ferd med å møbleres, samtidig som det fortsatt foregår en teknisk installasjon og i det hele tatt en siste finish. Samtidig skal det skrives nye husleiekontrakter og følgelig gjøres noen endringsvedtak siden flere av beboerne går fra langtidsopphold ved sykeheim til å leie sine egne omsorgsboliger. I tillegg skal det på politisk nivå vedtas noen husleiesatser.